Zapiekanka z brokułami i kurczakiem
oraz mozzarellą
łatwe
1449 osób zapisało

Składniki
0.5 sztuki
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
1 sztuka
250 mililitrów
125 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś umyj i osusz a następnie posmaruj oliwą i posyp przyprawą Knorr. Pierś usmaż na grillu a następnie pokrój w cienkie paski.

Krok 2
Brokuły pokrój na małe różyczki i sparz krótko we wrzącej wodzie, następnie odcedź.

Krok 3
Ugotowane brokuły przełóż do miski i wymieszaj z kawałkami kurczaka.

Krok 4
Stwórz kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr w rondelku ze śmietaną, a następnie zagotuj. Gotowy, aromatyczny sos wymieszaj w misce z brokułami i kurczakiem. Dodaj jajko i ponownie wymieszaj.

Krok 5
Wszystko razem przełóż do naczynia żaroodpornego a wierzch zapiekanki posyp pokrojonym w kostkę serem. Naczynie przykryj folią aluminiową, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 200*C przez 15 minut. Zapiekankę podawaj na ciepło.


Dobra rada:
Z dowolnych warzyw przygotuj dekorację, która spodoba się dzieciom.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z brokułami i kurczakiem
Koniecznie zapisz przepis na tę zapiekankę, jeżeli poszukujesz inspiracji na szybkie i nieskomplikowane danie obiadowe. Składa się ono z samych pysznych składników, które doskonale się ze sobą komponują: soczystych kawałków kurczaka, delikatnego brokułu i kremowej mozzarelli. Zanim zaczniesz grillować filet z piersi kurczaka, natrzyj go oliwą z oliwek i przyprawą do drobiu. Usmażone na patelni grillowej mięso przestudź i pokrój na cienkie paski. Brokuł podziel na niewielkie różyczki i zblanszuj, zanurzając na chwilę we wrzącej wodzie. Smak tej potrawy świetnie uzupełni gęsty, kremowy sos, który przygotujesz z kwaśnej śmietany wymieszanej z błyskawicznym sosem serowym w proszku. Kurczak i brokuły umieść w osobnym naczyniu, zalej śmietanowym sosem i dokładnie wymieszaj. Następnie połącz całość z jajkiem. Składniki przełóż do naczynia żaroodpornego, a na wierzchu zapiekanki rozsyp kawałki mozzarelli. Naczynie przykryj folią aluminiową, aby wierzch potrawy nie wysechł podczas pieczenia. Gotowe danie serwuj na ciepło.