Zapiekana tortilla po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana tortilla po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

150 gramów

10 sztuk

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w kostkę, podsmaż z cebulą.

Krok 2

Środek tortilli posmaruj ketchupem.

Krok 3

Ułóż farsz i posyp serem żółtym.

Krok 4

Zawiń w rulony, ułóż ciasno w żaroodpornym naczyniu.

Krok 5

Piecz 20 minut w temperaturze 160 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana tortilla po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana tortilla po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana tortilla po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana tortilla po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana tortilla po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana tortilla po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana tortilla po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana tortilla po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety gotowane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej