Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem
NOWY PRZEPIS
łatwe
1480 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
0.25 sztuki
1 łyżka
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukole posiekaj nożem wymieszaj z majonezem. Posiekaj chili.

Krok 2
Jaja ugotuj na twardo obierz zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.

Krok 3
Awokado obierz połącz oliwą rozdrobnij widelcem połącz z chili jajami , dopraw do smaku sokiem z połówki cytryny i solą.

Krok 4
Ciabatę pokrój w grube plastry , opiecz w piekarniku, na wierzchnią warstwę kanapki ułóż rukolę z majonezem na wierzch połóż płat łososia, na łososia nałóż pastę z awokado, oprósz czarnuszką całość udekoruj kiełkami rzodkiewki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem
Awokado to zdecydowanie jeden z najmodniejszych produktów ostatnich lat. Owoc jedyny w swoim rodzaju, który na tle innych wyróżnia się niezrównaną wszechstronnością. Bardzo łatwo jest włączyć go do wytrawnych receptur. Pojawia się w sałatkach, jest podstawą pikantnego guacamole, a tym razem umieścimy go na kanapce w towarzystwie wieloziarnistej bagietki i wędzonego łososia.
Dla kogo?
Każdy pasjonat gotowania wie, że nawet z pozornie zwykłej potrawy można uczynić fantastyczną ucztę. W przypadku kanapek liczą się detale. Przed Wami naprawdę stylowy smakołyk.
Na jaką okazję?
Zielona kanapka z pastą z awokado pasuje nie tylko do wiosennego jadłospisu. Po ten przepis sięgajcie zawsze wtedy, gdy macie ochotę „pokolorować” swoje talerze i poczuć się jak w modnej knajpce.
Czy wiesz, że?
Dojrzało awokado najłatwiej rozpoznać na podstawie dotyku. Miąższ powinien uginać się pod naciskiem palca i szybko wrócić do pierwotnego kształtu.
Dla urozmaicenia:
Orzeźwiającym dodatkiem do awokado i jajka będzie garść świeżej mięty.