Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

447 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

522 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

964 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

0.25 sztuki

1 łyżka

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukole posiekaj nożem wymieszaj z majonezem. Posiekaj chili.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 1

Krok 2

Jaja ugotuj na twardo obierz zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 2

Krok 3

Awokado obierz połącz oliwą rozdrobnij widelcem połącz z chili jajami , dopraw do smaku sokiem z połówki cytryny i solą.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 3

Krok 4

Ciabatę pokrój w grube plastry , opiecz w piekarniku, na wierzchnią warstwę kanapki ułóż rukolę z majonezem na wierzch połóż płat łososia, na łososia nałóż pastę z awokado, oprósz czarnuszką całość udekoruj kiełkami rzodkiewki.

Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pasta z groszku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem

Awokado to zdecydowanie jeden z najmodniejszych produktów ostatnich lat. Owoc jedyny w swoim rodzaju, który na tle innych wyróżnia się niezrównaną wszechstronnością. Bardzo łatwo jest włączyć go do wytrawnych receptur. Pojawia się w sałatkach, jest podstawą pikantnego guacamole, a tym razem umieścimy go na kanapce w towarzystwie wieloziarnistej bagietki i wędzonego łososia.

Dla kogo?

Każdy pasjonat gotowania wie, że nawet z pozornie zwykłej potrawy można uczynić fantastyczną ucztę. W przypadku kanapek liczą się detale. Przed Wami naprawdę stylowy smakołyk.

Na jaką okazję?

Zielona kanapka z pastą z awokado pasuje nie tylko do wiosennego jadłospisu. Po ten przepis sięgajcie zawsze wtedy, gdy macie ochotę „pokolorować” swoje talerze i poczuć się jak w modnej knajpce.

Czy wiesz, że?

Dojrzało awokado najłatwiej rozpoznać na podstawie dotyku. Miąższ powinien uginać się pod naciskiem palca i szybko wrócić do pierwotnego kształtu.

Dla urozmaicenia:

Orzeźwiającym dodatkiem do awokado i jajka będzie garść świeżej mięty.