Pasta z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

0.5 szklanki

150 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia drobno pokrój.

Krok 2

Ubij śmietanę wraz ze szczyptą cukru.

Krok 3

Dodaj twarożek, sól i pieprz.

Krok 4

Wymieszaj z łososiem.

Krok 5

Schłódź i posyp koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grzyby duszone w śmietanie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej