
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
3 łyżki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w kostkę.
Krok 2
Jajko drobno posiekaj.
Krok 3
Filety połącz z z majonezem, śmietaną, groszkiem konserwowym i jajkiem.
Krok 4
Dodaj sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej