Sos rubinowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos rubinowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

50 gramów

2 łyżki

null

2 szklanki

500 gramów

0.5 szklanki

6 sztuk

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Włóż do rondla, dodaj rodzynki, miód, skórkę i sok z cytryny oraz bulion Knorr.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 40 minut.

Krok 4

Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito i dopraw. Gotuj.

Krok 5

Rzodkiewki zetrzyj na tarce, dodaj do sosu. Wlej wino i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Warzywa Stir-Fry
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej