Sos rubinowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rubinowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

50 gramów

2 łyżki

null

2 szklanki

500 gramów

0.5 szklanki

6 sztuk

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Włóż do rondla, dodaj rodzynki, miód, skórkę i sok z cytryny oraz bulion Knorr.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 40 minut.

Krok 4

Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito i dopraw. Gotuj.

Krok 5

Rzodkiewki zetrzyj na tarce, dodaj do sosu. Wlej wino i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej