Składniki
null
null
50 gramów
2 łyżki
null
2 szklanki
500 gramów
0.5 szklanki
6 sztuk
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Włóż do rondla, dodaj rodzynki, miód, skórkę i sok z cytryny oraz bulion Knorr.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 40 minut.
Krok 4
Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito i dopraw. Gotuj.
Krok 5
Rzodkiewki zetrzyj na tarce, dodaj do sosu. Wlej wino i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej