Sos rubinowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

112

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

null

null

50 gramów

2 łyżki

null

500 gramów

0.5 szklanki

6 sztuk

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Włóż do rondla, dodaj rodzynki, miód, skórkę i sok z cytryny oraz bulion Knorr.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 40 minut.

Krok 4

Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito i dopraw. Gotuj.

Krok 5

Rzodkiewki zetrzyj na tarce, dodaj do sosu. Wlej wino i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek po cygańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej