
Składniki
null
null
50 gramów
2 łyżki
null
2 szklanki
500 gramów
0.5 szklanki
6 sztuk
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Włóż do rondla, dodaj rodzynki, miód, skórkę i sok z cytryny oraz bulion Knorr.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 40 minut.
Krok 4
Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito i dopraw. Gotuj.
Krok 5
Rzodkiewki zetrzyj na tarce, dodaj do sosu. Wlej wino i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej