
Składniki
null
null
50 gramów
2 łyżki
null
2 szklanki
500 gramów
0.5 szklanki
6 sztuk
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce.
Krok 2
Włóż do rondla, dodaj rodzynki, miód, skórkę i sok z cytryny oraz bulion Knorr.
Krok 3
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 40 minut.
Krok 4
Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito i dopraw. Gotuj.
Krok 5
Rzodkiewki zetrzyj na tarce, dodaj do sosu. Wlej wino i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej