Sos rubinowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rubinowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

50 gramów

2 łyżki

null

2 szklanki

500 gramów

0.5 szklanki

6 sztuk

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Włóż do rondla, dodaj rodzynki, miód, skórkę i sok z cytryny oraz bulion Knorr.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 40 minut.

Krok 4

Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito i dopraw. Gotuj.

Krok 5

Rzodkiewki zetrzyj na tarce, dodaj do sosu. Wlej wino i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej