Sos rubinowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rubinowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

50 gramów

2 łyżki

null

2 szklanki

500 gramów

0.5 szklanki

6 sztuk

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i jabłka obierz i zetrzyj na tarce.

Krok 2

Włóż do rondla, dodaj rodzynki, miód, skórkę i sok z cytryny oraz bulion Knorr.

Krok 3

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 40 minut.

Krok 4

Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito i dopraw. Gotuj.

Krok 5

Rzodkiewki zetrzyj na tarce, dodaj do sosu. Wlej wino i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rubinowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej