Dip z limonki z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip z limonki z imbirem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

244 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

351 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

10 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Limonkę otrzyj ze skóry. Wyciśnij z niej sok i połącz z jogurtem, majonezem Hellmann's, posiekaną kolendrą, łyżeczka miodu oraz startym na miazgę świeżym imbirem.

Dip z limonki z imbirem  - Krok 1
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowany dip jest idealny do drobiu, warzyw i darów morza.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip z limonki z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip z limonki z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip z limonki z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip z limonki z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip z limonki z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip z limonki z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip z limonki z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip z limonki z imbirem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip z limonki z imbirem Dip z limonki z imbirem

Limonkę otrzyj ze skóry. Wyciśnij z niej sok i połącz z jogurtem, majonezem Hellmann's, posiekaną kolendrą, łyżeczka miodu oraz startym na miazgę świeżym imbirem.