Dip z czerwonej fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip z czerwonej fasoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

1 pęczek

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę odsadzać z zalewy i wypłukać. Następnie zmiksuj z majonezem Hellmann's, papryczką chilli, czosnkiem i ketchupem Hellmann's.

 Dip z czerwonej fasoli  - Krok 1

Krok 2

Połącz z posiekaną natką kolendry, pokrojonym w kostkę pomidorem. Dopraw do smaku kminem rzymskim i wyciśniętym z sokiem limonki.

 Dip z czerwonej fasoli  - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowany dip jest idealny do grillowanych mięs: wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny i drobiu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Dip z czerwonej fasoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Dip z czerwonej fasoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Dip z czerwonej fasoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Dip z czerwonej fasoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Dip z czerwonej fasoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Dip z czerwonej fasoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Dip z czerwonej fasoli  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Dip z czerwonej fasoli  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Dip z czerwonej fasoli Dip z czerwonej fasoli

Czerwoną fasolę wykorzystasz nie tylko jako dodatek do chili lub sałatek. Spróbuj użyć jej do przygotowania oryginalnego pikantnego dipu. Pierwszym krokiem jest wymieszanie fasoli z majonezem, pikantnym ketchupem, posiekaną papryczką chili oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Za pomocą blendera zmiksuj fasolę z pozostałymi składnikami, aż całość uzyska gładką, jednolitą konsystencję. Pozostałe produkty potrzebne do przyrządzenia dipu to: pomidory, świeże liście kolendry oraz limonka. Warzywa pokrój w kostkę, kolendrę drobno posiekaj i wyciśnij sok z limonki. Wszystko dodaj do miski z przygotowywanym dipem i dokładnie wymieszaj. Tę kompozycję smaków idealnie wzbogaci szczypta ostrego, gorzkawego kminu rzymskiego, zwanego także kuminem. Tak przygotowany dip podasz na wiele różnych sposobów. Może być dodatkiem do mięs z grilla – drobiu, wieprzowiny czy wołowiny. Serwuj go także z chrupiącymi przekąskami: nachosami, krakersami lub waflami kukurydzianymi. Sprawdź, jak smakuje pikantny dip z czerwonej fasoli.