
Składniki
1 opakowanie
100 gramów
1 pęczek
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę odsadzać z zalewy i wypłukać. Następnie zmiksuj z majonezem Hellmann's, papryczką chilli, czosnkiem i ketchupem Hellmann's.

Krok 2
Połącz z posiekaną natką kolendry, pokrojonym w kostkę pomidorem. Dopraw do smaku kminem rzymskim i wyciśniętym z sokiem limonki.


Dobra rada:
Tak przygotowany dip jest idealny do grillowanych mięs: wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny i drobiu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip z czerwonej fasoli
Czerwoną fasolę wykorzystasz nie tylko jako dodatek do chili lub sałatek. Spróbuj użyć jej do przygotowania oryginalnego pikantnego dipu. Pierwszym krokiem jest wymieszanie fasoli z majonezem, pikantnym ketchupem, posiekaną papryczką chili oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Za pomocą blendera zmiksuj fasolę z pozostałymi składnikami, aż całość uzyska gładką, jednolitą konsystencję. Pozostałe produkty potrzebne do przyrządzenia dipu to: pomidory, świeże liście kolendry oraz limonka. Warzywa pokrój w kostkę, kolendrę drobno posiekaj i wyciśnij sok z limonki. Wszystko dodaj do miski z przygotowywanym dipem i dokładnie wymieszaj. Tę kompozycję smaków idealnie wzbogaci szczypta ostrego, gorzkawego kminu rzymskiego, zwanego także kuminem. Tak przygotowany dip podasz na wiele różnych sposobów. Może być dodatkiem do mięs z grilla – drobiu, wieprzowiny czy wołowiny. Serwuj go także z chrupiącymi przekąskami: nachosami, krakersami lub waflami kukurydzianymi. Sprawdź, jak smakuje pikantny dip z czerwonej fasoli.


































