
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 plaster
1 sztuka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane jajko posiekaj na drobno. Połącz z majonezem i ketchupem Hellmann's, oraz posiekaną natką pietruszki. Ta tradycyjna pasta jajeczna nada wyśmienity smak kanapkom.

Krok 2
Powstałą pastę nanieś na pieczywo. Na każdą z posmarowanych kromek nałóż szynkę, sałatę oraz plasterki ogórka.

Krok 3
Wszystkie kromki złóż ze sobą, jedną na drugą a następnie ściśnij lekko dłonią. Kanapkę przekrój na dwa trójkąty po przekątnej, z zawiń w papier śniadaniowy.


Dobra rada:
Aby kanapka była chrupiąca, kromki pieczywa opiecz w tosterze.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka klubowa do szkoły
Ugotowane jajko posiekaj na drobno. Połącz z majonezem i ketchupem Hellmann's, oraz posiekaną natką pietruszki. Ta tradycyjna pasta jajeczna nada wyśmienity smak kanapkom.