
Składniki
2 sztuki
200 gramów
2 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo.
Krok 2
Szynkę, jajka, pieczarki i korniszony posiekaj na drobne kawałki.
Krok 3
Dodaj 2-3 łyżki majonezy, dopraw i wymieszaj.
Krok 4
Kromki pieczywa posmaruj masą, ułóż na tacy i udekoruj odrobiną majonezu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej