Szybka jesienna zupa z klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka jesienna zupa z klopsikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Dokładnie wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.

Krok 2

W garnku zagotuj litr wody, dodaj mięsne kulki oraz warzywa.

Krok 3

Następnie dodaj bulionetkę Knorr, garnek przykryj. Zupę gotuj na wolnym ogniu ok. 15-20 minut. Przed podanie posyp pozostałą natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać również inne warzywa np. ziemniaki, seler oraz cukinię.

5

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Bis

    Agnieszka Bis , 23.09.2016

    wyszła rewelacyjna choć z mała modyfikacja :) dodałam brukselkę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Bis

    Agnieszka Bis , 22.09.2016

    a wiec dzis o 16 proba generalna nastąpi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 22.09.2016

    Pyszna a do tego biegusiem zrobiona.Ja ciut inaczej robię.☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Catherine ER

    Catherine ER , 16.09.2016

    A co Pani dodaje?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 16.09.2016

    Troszkę inaczej robię.Polecam super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej