Szybka jesienna zupa z klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka jesienna zupa z klopsikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
192 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Dokładnie wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.

Krok 2

W garnku zagotuj litr wody, dodaj mięsne kulki oraz warzywa.

Krok 3

Następnie dodaj bulionetkę Knorr, garnek przykryj. Zupę gotuj na wolnym ogniu ok. 15-20 minut. Przed podanie posyp pozostałą natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać również inne warzywa np. ziemniaki, seler oraz cukinię.

5

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Bis

    Agnieszka Bis , 23.09.2016

    wyszła rewelacyjna choć z mała modyfikacja :) dodałam brukselkę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Bis

    Agnieszka Bis , 22.09.2016

    a wiec dzis o 16 proba generalna nastąpi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 22.09.2016

    Pyszna a do tego biegusiem zrobiona.Ja ciut inaczej robię.☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Catherine ER

    Catherine ER , 16.09.2016

    A co Pani dodaje?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 16.09.2016

    Troszkę inaczej robię.Polecam super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka jesienna zupa z klopsikamiSzybka jesienna zupa z klopsikami

W misce połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Dokładnie wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.