Składniki
300 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Dokładnie wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.
Krok 2
W garnku zagotuj litr wody, dodaj mięsne kulki oraz warzywa.
Krok 3
Następnie dodaj bulionetkę Knorr, garnek przykryj. Zupę gotuj na wolnym ogniu ok. 15-20 minut. Przed podanie posyp pozostałą natką.
Dobra rada:
Do zupy możesz dodać również inne warzywa np. ziemniaki, seler oraz cukinię.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej