Szybka jesienna zupa z klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka jesienna zupa z klopsikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
192 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

212 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Dokładnie wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.

Krok 2

W garnku zagotuj litr wody, dodaj mięsne kulki oraz warzywa.

Krok 3

Następnie dodaj bulionetkę Knorr, garnek przykryj. Zupę gotuj na wolnym ogniu ok. 15-20 minut. Przed podanie posyp pozostałą natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać również inne warzywa np. ziemniaki, seler oraz cukinię.

5

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Bis

    Agnieszka Bis , 23.09.2016

    wyszła rewelacyjna choć z mała modyfikacja :) dodałam brukselkę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Bis

    Agnieszka Bis , 22.09.2016

    a wiec dzis o 16 proba generalna nastąpi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 22.09.2016

    Pyszna a do tego biegusiem zrobiona.Ja ciut inaczej robię.☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Catherine ER

    Catherine ER , 16.09.2016

    A co Pani dodaje?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 16.09.2016

    Troszkę inaczej robię.Polecam super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zawijasy z dynią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka jesienna zupa z klopsikamiSzybka jesienna zupa z klopsikami

W misce połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Dokładnie wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.