Szybka jesienna zupa z klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka jesienna zupa z klopsikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

93 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Dokładnie wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.

Krok 2

W garnku zagotuj litr wody, dodaj mięsne kulki oraz warzywa.

Krok 3

Następnie dodaj bulionetkę Knorr, garnek przykryj. Zupę gotuj na wolnym ogniu ok. 15-20 minut. Przed podanie posyp pozostałą natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodać również inne warzywa np. ziemniaki, seler oraz cukinię.

5

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Bis

    Agnieszka Bis , 23.09.2016

    wyszła rewelacyjna choć z mała modyfikacja :) dodałam brukselkę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Bis

    Agnieszka Bis , 22.09.2016

    a wiec dzis o 16 proba generalna nastąpi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 22.09.2016

    Pyszna a do tego biegusiem zrobiona.Ja ciut inaczej robię.☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Catherine ER

    Catherine ER , 16.09.2016

    A co Pani dodaje?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 16.09.2016

    Troszkę inaczej robię.Polecam super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka jesienna zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka jesienna zupa z klopsikamiSzybka jesienna zupa z klopsikami

W misce połącz mięso, jajko, bułkę oraz część natki. Dokładnie wymieszaj a następnie formuj małe klopsiki.