
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
150 gramów
2 sztuki
1 sztuka
300 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulkę. Jak będą rumiane dodaj szpinak. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2
Wlej na patelnię ze szpinakiem śmietanę.

Krok 3
Dodaj fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Do sosu wsyp ugotowany makaron. Gotuj chwilę aż powstanie kremowy sos. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.


Dobra rada:
Dodatkowo sos możesz skropić sokiem z cytryny.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z serem i szpinakiem
Jeśli jesteś fanem makaronów, koniecznie wypróbuj nasz przepis na wyśmienite farfalle z serem i szpinakiem. Sekretem tej potrawy jest kremowy i pachnący sos. Przygotujesz go na bazie szpinaku, czosnku, cebuli, śmietany oraz Fixu Knorr do makaronu 4 sery z mozzarellą. Gotową potrawę udekoruj ćwiartkami pomidorków koktajlowych. Pycha!
Dla kogo?
Makaron ze szpinakiem i serem to idealne danie dla osób lubiących szybkie i proste rozwiązania w kuchni. Zrobienie potrawy zajmie Ci jedyne 25 minut, a efekty będą zachwycające. Nie czekaj i już teraz przekonaj się, że makaron 4 sery ze szpinakiem to uczta dla podniebienia!
Na jaką okazję?
Przepis na makaron ze szpinakiem i serem urozmaici Twój codzienny jadłospis. Serwuj danie na obiad w zabieganym dniu. Makaron ze szpinakiem serem i śmietana będzie również idealną propozycją na kolację dla drugiej połówki. Podbij serce i podniebienie ukochanej osoby!
Czy wiesz, że?
Do tego sosu doskonale będzie pasował makaron w kształcie kokardek (lub, jak kto woli, motylków). Pierwsze farfalle powstało w północnych Włoszech w XVI wieku i do tej pory cieszy się ogromną popularnością! Ugotuj go według instrukcji na opakowaniu, a następnie dodaj do sosu i wymieszaj.
Dla urozmaicenia:
Na koniec całość posyp posiekaną pietruszką lub innymi świeżymi ziołami. Farfalle z serem i szpinakiem to idealne danie obiadowe, ale nada się również na kolację. Serwuj je, gdy tylko najdzie Cię ochota na zjedzenie czegoś apetycznego. Podziel się opinią o daniu w komentarzu!