Świderki z pieczarkami w zielonym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z pieczarkami w zielonym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

304 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

257 osób wydrukowało

Pobierz pdf

561 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

200 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Pieczarki pokrój w grube plastry.

Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - Krok 1

Krok 2

Czosnek oraz cebulę posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pieczarki i smaż chwilę.

Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - Krok 2

Krok 3

Bulion zmiksuj w blenderze ze szpinakiem, śmietaną i Fixem Knorr. Następnie wlej na patelnię z pieczarkami i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - Krok 3

Krok 4

Pod koniec gotowania wsyp makaron, wymieszaj i ponownie zagotuj. Gotowe danie podawaj ze śmietaną i udekoruj listkami ziół.

Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Karolewska

    Elżbieta Karolewska , 02.10.2016

    Dzięki za przyjęcie miłych snów

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej