Świderki z pieczarkami w zielonym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z pieczarkami w zielonym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

310 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

277 osób wydrukowało

Pobierz pdf

624 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

50 mililitrów

2 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Pieczarki pokrój w grube plastry.

Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - Krok 1

Krok 2

Czosnek oraz cebulę posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pieczarki i smaż chwilę.

Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - Krok 2

Krok 3

Bulion zmiksuj w blenderze ze szpinakiem, mlekiem i Fixem Knorr. Następnie wlej na patelnię z pieczarkami i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - Krok 3

Krok 4

Pod koniec gotowania wsyp makaron, wymieszaj i ponownie zagotuj. Gotowe danie podawaj ze śmietaną i udekoruj listkami ziół.

Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Karolewska

    Elżbieta Karolewska , 02.10.2016

    Dzięki za przyjęcie miłych snów

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z pieczarkami w zielonym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki z pieczarkami w zielonym sosieŚwiderki z pieczarkami w zielonym sosie

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Pieczarki pokrój w grube plastry.