Składniki
200 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
100 gramów
50 mililitrów
2 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Pieczarki pokrój w grube plastry.
Krok 2
Czosnek oraz cebulę posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pieczarki i smaż chwilę.
Krok 3
Bulion zmiksuj w blenderze ze szpinakiem, mlekiem i Fixem Knorr. Następnie wlej na patelnię z pieczarkami i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 4
Pod koniec gotowania wsyp makaron, wymieszaj i ponownie zagotuj. Gotowe danie podawaj ze śmietaną i udekoruj listkami ziół.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej