Świderki z pieczarkami w zielonym sosie
łatwe
630 osób zapisało

Składniki
200 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
100 gramów
50 mililitrów
2 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Pieczarki pokrój w grube plastry.

Krok 2
Czosnek oraz cebulę posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pieczarki i smaż chwilę.

Krok 3
Bulion zmiksuj w blenderze ze szpinakiem, mlekiem i Fixem Knorr. Następnie wlej na patelnię z pieczarkami i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.

Krok 4
Pod koniec gotowania wsyp makaron, wymieszaj i ponownie zagotuj. Gotowe danie podawaj ze śmietaną i udekoruj listkami ziół.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej