Kanapka warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka warzywna

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

13

388 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

199 osób wydrukowało

Pobierz pdf

376 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

5 sztuk

10 sztuk

0.25 opakowania

0.5 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój wzdłuż, tak aby powstały duże kromki. Każdą posmaruj majonezem i nałóż kolorowe sałaty.

Kanapka warzywna  - Krok 1

Krok 2

Rzodkiewki i ogórka pokrój w cienkie plasterki, oliwki na pół, pomidorki na ćwiartki, a paprykę w paski.

Kanapka warzywna  - Krok 2

Krok 3

Na sałacie zrób kilka kropek z majonezu i powtykaj wszystkie warzywa.

Kanapka warzywna  - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w kostkę. Połóż na wierzchu kanapek i podawaj.

Kanapka warzywna  - Krok 4
Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zamiast sera feta możesz użyć sera mozzarella.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka warzywna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka warzywna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka warzywna Kanapka warzywna

Kanapki to najprostsza i najszybsza opcja na pyszne śniadanie lub kolację i wcale nie muszą być nudne! Można urozmaicić je o niezwykle smaczne dodatki. Mogą być to soczyste i chrupkie warzywa. Wybierz swój ulubiony rodzaj pieczywa. Wspaniałym pomysłem będzie wykorzystanie bagietki korzennej lub czosnkowej albo ciabatty. Zamiast masła, użyj aksamitnego majonezu do kanapek. Korzystaj ze świeżych polskich warzyw, np. pomidorów, rzodkiewek, ogórka, papryki, a także śródziemnomorskich oliwek i pomidorków koktajlowych tzw. cherry. Smak warzywnej kanapki wzbogacisz dzięki dodatkowi sera feta. Ten słony bałkański ser nadaje daniom niezwykłego charakteru i sprawia, że zapadają one w pamięć. Takie kolorowe kanapki spowodują, że na długo zaspokoisz swój głód. Taką kanapkę można zabrać na drugie śniadanie do pracy lub podać na małym spotkaniu towarzyskim.