
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
5 sztuk
10 sztuk
0.25 opakowania
0.5 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokrój wzdłuż, tak aby powstały duże kromki. Każdą posmaruj majonezem i nałóż kolorowe sałaty.

Krok 2
Rzodkiewki i ogórka pokrój w cienkie plasterki, oliwki na pół, pomidorki na ćwiartki, a paprykę w paski.

Krok 3
Na sałacie zrób kilka kropek z majonezu i powtykaj wszystkie warzywa.

Krok 4
Ser pokrój w kostkę. Połóż na wierzchu kanapek i podawaj.


Dobra rada:
Zamiast sera feta możesz użyć sera mozzarella.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's do kanapek
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Kanapka warzywna
Kanapki to najprostsza i najszybsza opcja na pyszne śniadanie lub kolację i wcale nie muszą być nudne! Można urozmaicić je o niezwykle smaczne dodatki. Mogą być to soczyste i chrupkie warzywa. Wybierz swój ulubiony rodzaj pieczywa. Wspaniałym pomysłem będzie wykorzystanie bagietki korzennej lub czosnkowej albo ciabatty. Zamiast masła, użyj aksamitnego majonezu do kanapek. Korzystaj ze świeżych polskich warzyw, np. pomidorów, rzodkiewek, ogórka, papryki, a także śródziemnomorskich oliwek i pomidorków koktajlowych tzw. cherry. Smak warzywnej kanapki wzbogacisz dzięki dodatkowi sera feta. Ten słony bałkański ser nadaje daniom niezwykłego charakteru i sprawia, że zapadają one w pamięć. Takie kolorowe kanapki spowodują, że na długo zaspokoisz swój głód. Taką kanapkę można zabrać na drugie śniadanie do pracy lub podać na małym spotkaniu towarzyskim.