
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
śledzie wymoczyć do pożądanej słoności, następnie bardzo drobno posiekać
Krok 2
jajka posiekać lub przetrzeć przez sito
Krok 3
wymieszać śledzie z jajkami i majonezem. Majonez można zastąpić masłem. Doprawić solą i pieprzem. Podawać schłodzoną z koperkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej