Pasta śledziowa z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta śledziowa z jajkiem

Autor: Henryk Sontag

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

śledzie wymoczyć do pożądanej słoności, następnie bardzo drobno posiekać

Krok 2

jajka posiekać lub przetrzeć przez sito

Krok 3

wymieszać śledzie z jajkami i majonezem. Majonez można zastąpić masłem. Doprawić solą i pieprzem. Podawać schłodzoną z koperkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej