Pasta śledziowa z jajkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta śledziowa z jajkiem

Autor: Henryk Sontag

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

śledzie wymoczyć do pożądanej słoności, następnie bardzo drobno posiekać

Krok 2

jajka posiekać lub przetrzeć przez sito

Krok 3

wymieszać śledzie z jajkami i majonezem. Majonez można zastąpić masłem. Doprawić solą i pieprzem. Podawać schłodzoną z koperkiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta śledziowa z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej