Pasta do chleba z twarogu i pora przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasta do chleba z twarogu i pora

Autor: maste_official Martyna Sobczak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przełóż kostkę twarogu, rozdrobnij ją lekko widelcem, dodaj 2 łyżki jogurtu greckiego, 2 łyżki śmietany, 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego, 1/2 czosnku granulowanego, 1 mały przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku (jeżeli się decydujesz), sól oraz pieprz. Dobrze wszystko wymieszaj na kremową masę.

Krok 2

Jasną część pora (biało-zieloną) przekrój wzdłuż i dobrze umyj. Dzięki temu masz pewność, że nie trafi Ci się ziarenko piasku podczas jedzenia. Następnie bardzo drobno posiekaj pora w półksiężyce i dodaj do twarogu. Dobrze wszystko wymieszaj.

Krok 3

Pastę można serwować od razu ale najlepiej jeśli wstawisz ją chociaż na 30 minut do lodówki, aby się przegryzła i lekko stężała.

Krok 4

Pastę z twarogu i pora serwuj z chrupiącym pieczywem, świeżymi rzodkiewkami i szczypiorkiem. Możesz również ułożyć ją na gotowanym w mundurku ziemniaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej