Pasta do chleba z twarogu i pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta do chleba z twarogu i pora

Autor: maste_official Martyna Sobczak

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przełóż kostkę twarogu, rozdrobnij ją lekko widelcem, dodaj 2 łyżki jogurtu greckiego, 2 łyżki śmietany, 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego, 1/2 czosnku granulowanego, 1 mały przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku (jeżeli się decydujesz), sól oraz pieprz. Dobrze wszystko wymieszaj na kremową masę.

Krok 2

Jasną część pora (biało-zieloną) przekrój wzdłuż i dobrze umyj. Dzięki temu masz pewność, że nie trafi Ci się ziarenko piasku podczas jedzenia. Następnie bardzo drobno posiekaj pora w półksiężyce i dodaj do twarogu. Dobrze wszystko wymieszaj.

Krok 3

Pastę można serwować od razu ale najlepiej jeśli wstawisz ją chociaż na 30 minut do lodówki, aby się przegryzła i lekko stężała.

Krok 4

Pastę z twarogu i pora serwuj z chrupiącym pieczywem, świeżymi rzodkiewkami i szczypiorkiem. Możesz również ułożyć ją na gotowanym w mundurku ziemniaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej