Pasta do chleba z twarogu i pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta do chleba z twarogu i pora

Autor: maste_official Martyna Sobczak

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przełóż kostkę twarogu, rozdrobnij ją lekko widelcem, dodaj 2 łyżki jogurtu greckiego, 2 łyżki śmietany, 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego, 1/2 czosnku granulowanego, 1 mały przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku (jeżeli się decydujesz), sól oraz pieprz. Dobrze wszystko wymieszaj na kremową masę.

Krok 2

Jasną część pora (biało-zieloną) przekrój wzdłuż i dobrze umyj. Dzięki temu masz pewność, że nie trafi Ci się ziarenko piasku podczas jedzenia. Następnie bardzo drobno posiekaj pora w półksiężyce i dodaj do twarogu. Dobrze wszystko wymieszaj.

Krok 3

Pastę można serwować od razu ale najlepiej jeśli wstawisz ją chociaż na 30 minut do lodówki, aby się przegryzła i lekko stężała.

Krok 4

Pastę z twarogu i pora serwuj z chrupiącym pieczywem, świeżymi rzodkiewkami i szczypiorkiem. Możesz również ułożyć ją na gotowanym w mundurku ziemniaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej