Pasta do chleba z twarogu i pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta do chleba z twarogu i pora

Autor: maste_official Martyna Sobczak

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przełóż kostkę twarogu, rozdrobnij ją lekko widelcem, dodaj 2 łyżki jogurtu greckiego, 2 łyżki śmietany, 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego, 1/2 czosnku granulowanego, 1 mały przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku (jeżeli się decydujesz), sól oraz pieprz. Dobrze wszystko wymieszaj na kremową masę.

Krok 2

Jasną część pora (biało-zieloną) przekrój wzdłuż i dobrze umyj. Dzięki temu masz pewność, że nie trafi Ci się ziarenko piasku podczas jedzenia. Następnie bardzo drobno posiekaj pora w półksiężyce i dodaj do twarogu. Dobrze wszystko wymieszaj.

Krok 3

Pastę można serwować od razu ale najlepiej jeśli wstawisz ją chociaż na 30 minut do lodówki, aby się przegryzła i lekko stężała.

Krok 4

Pastę z twarogu i pora serwuj z chrupiącym pieczywem, świeżymi rzodkiewkami i szczypiorkiem. Możesz również ułożyć ją na gotowanym w mundurku ziemniaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta do chleba z twarogu i pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej