Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cebulki i kukurydzy odlać zalewę.

Krok 2

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę.

Krok 3

Pora pokroić w cienkie półplasterki, przelać gorącą wodą, ostudzić. Szynkę pokroić w kostkę.

Krok 4

Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej