Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cebulki i kukurydzy odlać zalewę.

Krok 2

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę.

Krok 3

Pora pokroić w cienkie półplasterki, przelać gorącą wodą, ostudzić. Szynkę pokroić w kostkę.

Krok 4

Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ekspresowa sałatka z cebulką marynowaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej