
Składniki
200 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z cebulki i kukurydzy odlać zalewę.
Krok 2
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę.
Krok 3
Pora pokroić w cienkie półplasterki, przelać gorącą wodą, ostudzić. Szynkę pokroić w kostkę.
Krok 4
Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej