Wegańskie pulpeciki z tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegańskie pulpeciki z tofu

Autor: Weronika Pieszak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

130 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

180 gramów

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pestki słonecznika i siemię lniane zblendować. Odłożyć do osobnej miski.

Krok 2

Do blendera wrzucić tofu i przyprawę Knorr do mięsa mielonego bez soli. Zblendować na papkę.

Krok 3

Tofu przełożyć do miski ze zmielonymi pestkami. Dodać pokrojone suszone pomidory oraz przyprawę Knorr do mięsa mielonego bez dodatku soli. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 4

Z masy ulepić małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 5

Smażyć do zarumienienia na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.

Weronika Pieszak

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej