Wegańskie pulpeciki z tofu

Autor: Weronika Pieszak

ratingratingratingratingrating

0

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

180 gramów

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pestki słonecznika i siemię lniane zblendować. Odłożyć do osobnej miski.

Krok 2

Do blendera wrzucić tofu i przyprawę Knorr do mięsa mielonego bez soli. Zblendować na papkę.

Krok 3

Tofu przełożyć do miski ze zmielonymi pestkami. Dodać pokrojone suszone pomidory oraz przyprawę Knorr do mięsa mielonego bez dodatku soli. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 4

Z masy ulepić małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.

Krok 5

Smażyć do zarumienienia na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegańskie pulpeciki z tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej