
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
180 gramów
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pestki słonecznika i siemię lniane zblendować. Odłożyć do osobnej miski.
Krok 2
Do blendera wrzucić tofu i przyprawę Knorr do mięsa mielonego bez soli. Zblendować na papkę.
Krok 3
Tofu przełożyć do miski ze zmielonymi pestkami. Dodać pokrojone suszone pomidory oraz przyprawę Knorr do mięsa mielonego bez dodatku soli. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4
Z masy ulepić małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 5
Smażyć do zarumienienia na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej