
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
180 gramów
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pestki słonecznika i siemię lniane zblendować. Odłożyć do osobnej miski.
Krok 2
Do blendera wrzucić tofu i przyprawę Knorr do mięsa mielonego bez soli. Zblendować na papkę.
Krok 3
Tofu przełożyć do miski ze zmielonymi pestkami. Dodać pokrojone suszone pomidory oraz przyprawę Knorr do mięsa mielonego bez dodatku soli. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 4
Z masy ulepić małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego.
Krok 5
Smażyć do zarumienienia na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej