Grillowane grzanki z serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane grzanki z serem pleśniowym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb tostowy cienko posmarować masłem.

Krok 2

Ser pleśniowy pokroić w plastry i ułożyć na chlebie.

Krok 3

Posypać przyprawą i rozłożyć plastry szynki.

Krok 4

Grillować cały czas pilnując, aby grzanki się nie przypaliły.

Krok 5

Po rozpuszczeniu sera, zdjąć grzanki z grilla i posypać roszponką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej