Grillowane grzanki z serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane grzanki z serem pleśniowym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb tostowy cienko posmarować masłem.

Krok 2

Ser pleśniowy pokroić w plastry i ułożyć na chlebie.

Krok 3

Posypać przyprawą i rozłożyć plastry szynki.

Krok 4

Grillować cały czas pilnując, aby grzanki się nie przypaliły.

Krok 5

Po rozpuszczeniu sera, zdjąć grzanki z grilla i posypać roszponką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej