Grillowane grzanki z serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane grzanki z serem pleśniowym

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb tostowy cienko posmarować masłem.

Krok 2

Ser pleśniowy pokroić w plastry i ułożyć na chlebie.

Krok 3

Posypać przyprawą i rozłożyć plastry szynki.

Krok 4

Grillować cały czas pilnując, aby grzanki się nie przypaliły.

Krok 5

Po rozpuszczeniu sera, zdjąć grzanki z grilla i posypać roszponką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane grzanki z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej