Frytki z dipem guacamole przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z dipem guacamole

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

47

873 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

425 osób wydrukowało

Pobierz pdf

943 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój na plastry o szerokości 1 cm, a następnie w paski o szerokości 0,5 cm tak, aby powstały frytki.

Frytki z dipem guacamole - Krok 1

Krok 2

Frytki przełóż na płaską blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym. Skrop olejem i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr. Piecz przez 45 minut w 180 °C.

Frytki z dipem guacamole - Krok 2

Krok 3

Teraz przygotuj sos. Awokado obierz i pozbądź się pestki. Miąższ przełóż do miski i rozgnieć widelcem na gładką masę.

Frytki z dipem guacamole - Krok 3

Krok 4

Pomidora umyj i pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj. Dodaj składniki do awokado. Dodaj sos sałatkowy Knorr i dopraw guacamole sokiem z cytryny. Chrupiące frytki podawaj z dipem umieszczonym w oddzielnej miseczce.

Frytki z dipem guacamole - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • Piotr Marchewa

    Piotr Marchewa , 07.08.2019

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub Thomas

    Jakub Thomas , 25.11.2016

    Do robienia frytek i pieczenia talarkow i lodeczek polecam odmiany sałatkowe ziemniaków.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z dipem guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z dipem guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z dipem guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z dipem guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z dipem guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z dipem guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z dipem guacamole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z dipem guacamole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej