
Składniki
6 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój na plastry o szerokości 1 cm, a następnie w paski o szerokości 0,5 cm tak, aby powstały frytki.

Krok 2
Frytki przełóż na płaską blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym. Skrop olejem i posyp przyprawą z włoską Knorr. Piecz przez 45 minut w 180 °C.

Krok 3
Teraz przygotuj sos. Awokado obierz i pozbądź się pestki. Miąższ przełóż do miski i rozgnieć widelcem na gładką masę.

Krok 4
Pomidora umyj i pokrój w kostkę, a kolendrę posiekaj. Dodaj składniki do awokado. Dodaj sos sałatkowy Knorr i dopraw guacamole sokiem z cytryny. Chrupiące frytki podawaj z dipem umieszczonym w oddzielnej miseczce.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa włoska Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Frytki z dipem guacamole
Przygotuj chrupiące frytki na seans filmowy.