
Składniki
6 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
3 łyżki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj, pokrój w słupki jak na frytki i rozłóż płasko w naczyniu do pieczenia.

Krok 2
Skrop ziemniaki olejem i posyp przyprawą z opakowania Knorr. Frytki piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut.

Krok 3
W tym czasie w misce połącz bardzo drobno posiekane chili z Ketchupem Hellmann's i sokiem pomarańczowym, dokładnie wymieszaj. Upieczone i chrupiące frytki podawaj z sosem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ogniste frytki
Jeśli poszukujesz sposobu na wyjątkowe podanie frytek, koniecznie wypróbuj wariantu z ognistym dipem. Zanim go jednak zrobisz, starannie przygotuj ziemniaki. Smaczne będą takie, na których pozostawisz skórkę. Umyj je dokładnie i pokrój w słupki, następnie rozłóż płasko na dnie naczynia żaroodpornego. Tak przygotowane należy skropić olejem, posypać sugerowaną w przepisie przyprawą, która nada im intensywny ziołowy posmak, a następnie zapiec w piekarniku. W czasie, w którym ziemniaki będą się piekły, przygotuj wspominany już dip. Jego przyrządzenie jest wyjątkowo proste, a finalny efekt satysfakcjonujący: wymieszaj drobno posiekaną papryczkę chili z bardzo pikantnym ketchupem i niewielką ilością soku pomarańczowego, który wyważy ostrość. Gotowy dip podawaj w osobnej miseczce i maczaj w nim frytki. Do dania z tego przepisu świetnie pasować będą różnego rodzaju sałatki – dobrym wyborem będzie klasyczna grecka. Koniecznie sprawdź ten przepis na smaczne frytki i podziel się swoją opinią o nim.