Frytki po chińsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki po chińsku na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na frytki.

Krok 2

Frytki zalej wrzącą wodą, po 2 minutach odcedź i pozostaw do obcieknięcia.

Krok 3

Olej mocno rozgrzej, włóż pokrojoną w ćwiartki cebulę, przekrojony na pół czosnek i świeżą papryczkę przekrojona na pół. Potrzymaj ok. 30 sekund i wyjmij.

Krok 4

Wrzuć frytki i smaż ok. 4 minuty. Dodaj sos sojowy, ocet i smaż jeszcze przez minutę.

Krok 5

Frytki wyjmij i odsącz na ręczniku papierowym.

Krok 6

Posyp przyprawą Knorr i chilli. Wymieszaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej