Frytki po chińsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki po chińsku na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na frytki.

Krok 2

Frytki zalej wrzącą wodą, po 2 minutach odcedź i pozostaw do obcieknięcia.

Krok 3

Olej mocno rozgrzej, włóż pokrojoną w ćwiartki cebulę, przekrojony na pół czosnek i świeżą papryczkę przekrojona na pół. Potrzymaj ok. 30 sekund i wyjmij.

Krok 4

Wrzuć frytki i smaż ok. 4 minuty. Dodaj sos sojowy, ocet i smaż jeszcze przez minutę.

Krok 5

Frytki wyjmij i odsącz na ręczniku papierowym.

Krok 6

Posyp przyprawą Knorr i chilli. Wymieszaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej