
Składniki
700 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój na frytki.
Krok 2
Frytki zalej wrzącą wodą, po 2 minutach odcedź i pozostaw do obcieknięcia.
Krok 3
Olej mocno rozgrzej, włóż pokrojoną w ćwiartki cebulę, przekrojony na pół czosnek i świeżą papryczkę przekrojona na pół. Potrzymaj ok. 30 sekund i wyjmij.
Krok 4
Wrzuć frytki i smaż ok. 4 minuty. Dodaj sos sojowy, ocet i smaż jeszcze przez minutę.
Krok 5
Frytki wyjmij i odsącz na ręczniku papierowym.
Krok 6
Posyp przyprawą Knorr i chilli. Wymieszaj i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej