Frytki po chińsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki po chińsku na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na frytki.

Krok 2

Frytki zalej wrzącą wodą, po 2 minutach odcedź i pozostaw do obcieknięcia.

Krok 3

Olej mocno rozgrzej, włóż pokrojoną w ćwiartki cebulę, przekrojony na pół czosnek i świeżą papryczkę przekrojona na pół. Potrzymaj ok. 30 sekund i wyjmij.

Krok 4

Wrzuć frytki i smaż ok. 4 minuty. Dodaj sos sojowy, ocet i smaż jeszcze przez minutę.

Krok 5

Frytki wyjmij i odsącz na ręczniku papierowym.

Krok 6

Posyp przyprawą Knorr i chilli. Wymieszaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Rosół z kury
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej