Frytki po chińsku na ostro

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

502

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na frytki.

Krok 2

Frytki zalej wrzącą wodą, po 2 minutach odcedź i pozostaw do obcieknięcia.

Krok 3

Olej mocno rozgrzej, włóż pokrojoną w ćwiartki cebulę, przekrojony na pół czosnek i świeżą papryczkę przekrojona na pół. Potrzymaj ok. 30 sekund i wyjmij.

Krok 4

Wrzuć frytki i smaż ok. 4 minuty. Dodaj sos sojowy, ocet i smaż jeszcze przez minutę.

Krok 5

Frytki wyjmij i odsącz na ręczniku papierowym.

Krok 6

Posyp przyprawą Knorr i chilli. Wymieszaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej