Frytki po chińsku na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki po chińsku na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój na frytki.

Krok 2

Frytki zalej wrzącą wodą, po 2 minutach odcedź i pozostaw do obcieknięcia.

Krok 3

Olej mocno rozgrzej, włóż pokrojoną w ćwiartki cebulę, przekrojony na pół czosnek i świeżą papryczkę przekrojona na pół. Potrzymaj ok. 30 sekund i wyjmij.

Krok 4

Wrzuć frytki i smaż ok. 4 minuty. Dodaj sos sojowy, ocet i smaż jeszcze przez minutę.

Krok 5

Frytki wyjmij i odsącz na ręczniku papierowym.

Krok 6

Posyp przyprawą Knorr i chilli. Wymieszaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki po chińsku na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej