Roladki z szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

665

3268 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6040 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

200 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzyj w misce biały ser z majonezem, sokiem z cytryny.

Roladki z szynki  - Krok 1

Krok 2

Dodaj koperek, szczypiorek oraz Przyprawę w mini kostkach Knorr. Ponownie utrzyj tak, aby wszystkie składniki się połączyły. Masę wstaw na godzinę do lodówki.

Roladki z szynki  - Krok 2

Krok 3

Nałóż na każdy plaster masę serową i zwijaj za pomocą folii. Roladki schłódź w lodówce przez godzinę.

Roladki z szynki  - Krok 3

Krok 4

Przed podaniem roladki pokrój na 2 centymetrowe kawałki.

Roladki z szynki  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Magdalena Sobieszek

    Magdalena Sobieszek , 14.12.2020

    Tak. Pyszne i proste w wykonaniu, pierwsze znikają ze stołu, a każdy pyta o przepis. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Sa

    Justyna Sa , 12.12.2020

    Tak. Ciekawy i prosty przepis.Na pewno zrobię bo czuję ze to jest pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Walkiewicz

    Marzena Walkiewicz , 26.11.2019

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 20.08.2015

    przepyszne że stołu znikają migusiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z szynki Roladki z szynki

Apetyczne roladki z szynki, wypełnione kremowym, serowym nadzieniem, to prawdziwa poezja smaku. Możesz mieć pewność, że znikną ze stołu błyskawicznie... Idealnie nadają się zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Doskonale sprawdzą się również w roli przekąski podczas rodzinnej imprezy. Z dumą prezentujemy przepis na roladki z szynki, który zainspiruje cię do odkrywania kolejnych znakomitych receptur.

Dla kogo? W kuchni lubisz swobodę i często pozwalasz sobie na improwizację? Przygotowując ruloniki z szynki, nie trzymaj się kurczowo przepisu. Zamiast białego sera równie dobrze możesz użyć sera feta, a do farszu dorzucić pokrojone w drobną kosteczkę papryczki chili lub czarne oliwki.

Na jaką okazję? Podczas przyjęć zawsze podajesz te same, sprawdzone przekąski i dania? Tym razem wybierz roladki z szynki – na imprezę idealne! Zobaczysz, że będą rozchodzić się szybciej niż świeże bułeczki. Liczne prośby o podanie przepisu gwarantowane. Takim przysmakiem aż grzech się nie podzielić!

Czy wiesz, że? Szynkę zawijaną z serem warto udekorować przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi. Przytwierdzisz je do mięsa przy pomocy wykałaczek.

Dla urozmaicenia: Gotowe roladki z szynki serwuj w królewski sposób – na półmisku wyścielonym zieloną sałatą, lekko pikantną rukolą i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z kawałkami chrupiącej bagietki lub włoskimi paluszkami grissini.