
Składniki
6 plastrów
1 sztuka
200 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Utrzyj w misce biały ser z majonezem, sokiem z cytryny.

Krok 2
Dodaj koperek, szczypiorek oraz Przyprawę w mini kostkach Knorr. Ponownie utrzyj tak, aby wszystkie składniki się połączyły. Masę wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 3
Nałóż na każdy plaster masę serową i zwijaj za pomocą folii. Roladki schłódź w lodówce przez godzinę.

Krok 4
Przed podaniem roladki pokrój na 2 centymetrowe kawałki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki z szynki
Apetyczne roladki z szynki, wypełnione kremowym, serowym nadzieniem, to prawdziwa poezja smaku. Możesz mieć pewność, że znikną ze stołu błyskawicznie... Idealnie nadają się zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Doskonale sprawdzą się również w roli przekąski podczas rodzinnej imprezy. Z dumą prezentujemy przepis na roladki z szynki, który zainspiruje cię do odkrywania kolejnych znakomitych receptur.
Dla kogo? W kuchni lubisz swobodę i często pozwalasz sobie na improwizację? Przygotowując ruloniki z szynki, nie trzymaj się kurczowo przepisu. Zamiast białego sera równie dobrze możesz użyć sera feta, a do farszu dorzucić pokrojone w drobną kosteczkę papryczki chili lub czarne oliwki.
Na jaką okazję? Podczas przyjęć zawsze podajesz te same, sprawdzone przekąski i dania? Tym razem wybierz roladki z szynki – na imprezę idealne! Zobaczysz, że będą rozchodzić się szybciej niż świeże bułeczki. Liczne prośby o podanie przepisu gwarantowane. Takim przysmakiem aż grzech się nie podzielić!
Czy wiesz, że? Szynkę zawijaną z serem warto udekorować przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi. Przytwierdzisz je do mięsa przy pomocy wykałaczek.
Dla urozmaicenia: Gotowe roladki z szynki serwuj w królewski sposób – na półmisku wyścielonym zieloną sałatą, lekko pikantną rukolą i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z kawałkami chrupiącej bagietki lub włoskimi paluszkami grissini.