Roladki z szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

641

3229 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5586 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17532 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

200 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzyj w misce biały ser z majonezem, sokiem z cytryny.

Roladki z szynki  - Krok 1

Krok 2

Dodaj koperek, szczypiorek oraz Przyprawę w mini kostkach Knorr. Ponownie utrzyj tak, aby wszystkie składniki się połączyły. Masę wstaw na godzinę do lodówki.

Roladki z szynki  - Krok 2

Krok 3

Nałóż na każdy plaster masę serową i zwijaj za pomocą folii. Roladki schłódź w lodówce przez godzinę.

Roladki z szynki  - Krok 3

Krok 4

Przed podaniem roladki pokrój na 2 centymetrowe kawałki.

Roladki z szynki  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Magdalena Sobieszek

    Magdalena Sobieszek , 14.12.2020

    Tak. Pyszne i proste w wykonaniu, pierwsze znikają ze stołu, a każdy pyta o przepis. Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Sa

    Justyna Sa , 12.12.2020

    Tak. Ciekawy i prosty przepis.Na pewno zrobię bo czuję ze to jest pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Walkiewicz

    Marzena Walkiewicz , 26.11.2019

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 20.08.2015

    przepyszne że stołu znikają migusiem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z szynki Roladki z szynki

Apetyczne roladki z szynki, wypełnione kremowym, serowym nadzieniem, to prawdziwa poezja smaku. Możesz mieć pewność, że znikną ze stołu błyskawicznie... Idealnie nadają się zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Doskonale sprawdzą się również w roli przekąski podczas rodzinnej imprezy. Przygotowując roladki nie trzymaj się kurczowo przepisu. Zamiast białego sera równie dobrze możesz użyć sera feta, a do farszu dorzucić pokrojone w drobną kosteczkę papryczki chili lub czarne oliwki. Roladki warto udekorować przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi, przytwierdzisz je do mięsa przy pomocy wykałaczek. Gotowe danie serwuj w królewski sposób – na półmisku wyścielonym zieloną sałatą, lekko pikantną rukolą i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z kawałkami chrupiącej bagietki lub włoskimi paluszkami grissini.