
Składniki
6 plastrów
1 sztuka
200 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Utrzyj w misce biały ser z majonezem, sokiem z cytryny.

Krok 2
Dodaj koperek, szczypiorek oraz Przyprawę w mini kostkach Knorr. Ponownie utrzyj tak, aby wszystkie składniki się połączyły. Masę wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 3
Nałóż na każdy plaster masę serową i zwijaj za pomocą folii. Roladki schłódź w lodówce przez godzinę.

Krok 4
Przed podaniem roladki pokrój na 2 centymetrowe kawałki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki z szynki
Apetyczne roladki z szynki, wypełnione kremowym, serowym nadzieniem, to prawdziwa poezja smaku. Możesz mieć pewność, że znikną ze stołu błyskawicznie... Idealnie nadają się zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Doskonale sprawdzą się również w roli przekąski podczas rodzinnej imprezy. Z dumą prezentujemy przepis na roladki z szynki, który zainspiruje cię do odkrywania kolejnych znakomitych receptur.
Dla kogo? W kuchni lubisz swobodę i często pozwalasz sobie na improwizację? Przygotowując ruloniki z szynki, nie trzymaj się kurczowo przepisu. Zamiast białego sera równie dobrze możesz użyć sera feta, a do farszu dorzucić pokrojone w drobną kosteczkę papryczki chili lub czarne oliwki.
Na jaką okazję? Podczas przyjęć zawsze podajesz te same, sprawdzone przekąski i dania? Tym razem wybierz roladki z szynki – na imprezę idealne! Zobaczysz, że będą rozchodzić się szybciej niż świeże bułeczki. Liczne prośby o podanie przepisu gwarantowane. Takim przysmakiem aż grzech się nie podzielić!
Czy wiesz, że? Szynkę zawijaną z serem warto udekorować przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi. Przytwierdzisz je do mięsa przy pomocy wykałaczek.
Dla urozmaicenia: Gotowe roladki z szynki serwuj w królewski sposób – na półmisku wyścielonym zieloną sałatą, lekko pikantną rukolą i posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z kawałkami chrupiącej bagietki lub włoskimi paluszkami grissini.



































