Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

2 łyżki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki myjemy i wyrywamy im nóżki.

Krok 2

Masło rozcieramy z tymiankiem, czosnkiem , sola i pieprzem. Kawałki masła rozkładamy w kapeluszach pieczarek.

Krok 3

Układamy na blaszce i pieczemy 15 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej