Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

2 łyżki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki myjemy i wyrywamy im nóżki.

Krok 2

Masło rozcieramy z tymiankiem, czosnkiem , sola i pieprzem. Kawałki masła rozkładamy w kapeluszach pieczarek.

Krok 3

Układamy na blaszce i pieczemy 15 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej