Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

2 łyżki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki myjemy i wyrywamy im nóżki.

Krok 2

Masło rozcieramy z tymiankiem, czosnkiem , sola i pieprzem. Kawałki masła rozkładamy w kapeluszach pieczarek.

Krok 3

Układamy na blaszce i pieczemy 15 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki pieczone z masłem tymiankowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej