
Składniki
10 sztuk
2 łyżki
0.5 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki myjemy i wyrywamy im nóżki.
Krok 2
Masło rozcieramy z tymiankiem, czosnkiem , sola i pieprzem. Kawałki masła rozkładamy w kapeluszach pieczarek.
Krok 3
Układamy na blaszce i pieczemy 15 min w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej