Składniki
10 sztuk
2 łyżki
0.5 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki myjemy i wyrywamy im nóżki.
Krok 2
Masło rozcieramy z tymiankiem, czosnkiem , sola i pieprzem. Kawałki masła rozkładamy w kapeluszach pieczarek.
Krok 3
Układamy na blaszce i pieczemy 15 min w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej