Fasolka szparagowa w serowym cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa w serowym cieście

Autor: Monika Och

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 szklanka

70 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i zagotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Następnie fasolkę odcedzić i odsączyć . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wodę wymieszać mikserem z mlekiem, octem i jajkiem. Następnie całość wlać do mąki i ponownie zmiksować. Dodać starty ser, sól, pieprz i wymieszać. Każdą fasolkę moczyć w cieście i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złoty kolor, odcedzić na papierowym ręczniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wytrawne gofry
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej