Fasolka szparagowa w serowym cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa w serowym cieście

Autor: Monika Och

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 szklanka

70 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i zagotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Następnie fasolkę odcedzić i odsączyć . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wodę wymieszać mikserem z mlekiem, octem i jajkiem. Następnie całość wlać do mąki i ponownie zmiksować. Dodać starty ser, sól, pieprz i wymieszać. Każdą fasolkę moczyć w cieście i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złoty kolor, odcedzić na papierowym ręczniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mortadela w panierce
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej