Fasolka szparagowa w serowym cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa w serowym cieście

Autor: Monika Och

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 szklanka

70 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i zagotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Następnie fasolkę odcedzić i odsączyć . Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Wodę wymieszać mikserem z mlekiem, octem i jajkiem. Następnie całość wlać do mąki i ponownie zmiksować. Dodać starty ser, sól, pieprz i wymieszać. Każdą fasolkę moczyć w cieście i smażyć na średnio rozgrzanym oleju na złoty kolor, odcedzić na papierowym ręczniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa w serowym cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej