Złociste nuggetsy z kurczaka z dipem chilli
łatwe
507 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
5 łyżek
100 mililitrów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój wzdłuż w cienkie paski, zanurz w mleku a następnie obtocz w chrupiącej panierce z opakowania Fixu Knorr.
Krok 2
Przygotuj sos meksykański. Zawartość węższej części opakowania rozmieszaj z majonezem i posiekaną papryczką chilli.
Krok 3
Opanierowane paluszki smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z przygotowanym dipem.

Dobra rada:
Jeśli masz w domu świeżą kolendrę, pokrój ją drobno i dodaj do dipu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Złociste nuggetsy z kurczaka z dipem chilli
Złociste nuggetsy z dipem chili to doskonały wybór na chrupiącą wytrawną przekąskę, zwłaszcza dla tych, którzy lubią nieco pikantniejszy smak dań. Potrawa idealnie nadaje się do zaserwowania zarówno jako jeden z elementów dania obiadowego, jak i kolacja w gronie znajomych. Do jej przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. piersi z kurczaka, majonezu, mleka oraz papryczki chilli. Zacznij od pokrojenia mięsa w cienkie paski, następnie zanurz je w mleku, po czym obtocz w chrupiącej posypce wykonanej na bazie zawartości torebki Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim. Przygotowane w ten sposób kawałki kurczaka smaż na rozgrzanym tłuszczu do momentu, aż uzyskają złoty kolor. Gotowe nuggetsy podawaj razem z dipem chili. Pamiętaj, że danie możesz także podać w nieco łagodniejszej wersji – wystarczy, że ostry dip zastąpisz dipem czosnkowym, koperkowym, majonezowym lub też ketchupem. Pobierz listę potrzebnych produktów i przygotuj chrupiące nuggetsy według podanego przepisu. Sprawdzą się na wiele okazji. Do dzieła!