
Składniki
5 dekagramów
1 opakowanie
60 gramów
1 sztuka
6 łyżek
8 łyżek
1 szklanka
0.5 litra
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na głębokiej patelni stop masło, oprósz mąką i zasmaż na złoty kolor.

Krok 2
Wlej mleko, wymieszaj, ciągle gotując, aż sos zgęstnieje.

Krok 3
Wsyp parmezan i dokładnie wymieszaj, aż sos zgęstnieje i zrobi się gładki.

Krok 4
Wstaw na 4 godziny do lodówki. Następnie dodaj pokrojoną w niedużą kostkę szynkę.

Krok 5
Z przygotowanej masy formuj 12 krokiecików. Panieruj najpierw w 1 rozmąconym jajku, następnie w Fixie Knorr.

Krok 6
W garnku rozgrzej olej, smaż krokieciki na złoty kolor i odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj gorące z sosem meksykańskim Knorr wymieszanym z majonezem i ketchupem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krokiety z szynki
Przekąska na każdą okazję. Hiszpanie przyrządzają kilkaset rodzajów tapas, w tym panierowane krokiety z szynki. Będą idealne jako zakąska do piwa czy małe co nie co do przegryzania przed telewizorem. Możesz je podawać na ciepło, ale zimne smakują równie dobrze. Co jest potrzebne, żeby stworzyć pyszne, mięsno-serowe krokieciki rodem z baru na południu Europy? Z tłuszczu, mąki i mleka przygotuj zasmażkę. Jej kluczowym składnikiem jest parmezan. Wsyp go do gorącej zasmażki, ciągle mieszając. Dodaj jeszcze suszoną pokrojoną szynkę serrano i gotowe. W ten sposób powstanie kremowa serowa masa, z której uformujesz krokiety. Potem wystarczy jeszcze wrzuć je do panierki i usmażyć. Do tak przygotowanych krokietów podaj sos tysiąca wysp na bazie majonezu i ketchupu. Możesz przygotować także dipy czosnkowy lub chrzanowy – im więcej rodzajów sosów, tym lepiej.