
Składniki
300 gramów
1
400 gramów
1
3 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
100 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany - z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.
Krok 2
Grzyby ugotuj w małej ilości wrzątku, odsącz i razem z mięsem i migdałami zmiel w maszynce. Wymieszaj ze śmietaną, żółtkami. Dopraw do smaku. Całość wymieszaj z pokrojonym w kawałki serem Cammembert.
Krok 3
Na środek każdego naleśnika nanieś farsz, zwijaj w kopertę. Następnie spanieruj zaczynając od mąki, poprzez jajko i na bułce tartej kończąc. Smaż na złoty kolor.
Krok 4
Przygotuj Sos grzybowy Knorr - zawartość opakowania wymieszaj w 300 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 1 minutę. Krokiety podawaj na grzybowym sosie udekorowane świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej