Składniki
300 gramów
1
400 gramów
1
3 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
100 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany - z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.
Krok 2
Grzyby ugotuj w małej ilości wrzątku, odsącz i razem z mięsem i migdałami zmiel w maszynce. Wymieszaj ze śmietaną, żółtkami. Dopraw do smaku. Całość wymieszaj z pokrojonym w kawałki serem Cammembert.
Krok 3
Na środek każdego naleśnika nanieś farsz, zwijaj w kopertę. Następnie spanieruj zaczynając od mąki, poprzez jajko i na bułce tartej kończąc. Smaż na złoty kolor.
Krok 4
Przygotuj Sos grzybowy Knorr - zawartość opakowania wymieszaj w 300 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 1 minutę. Krokiety podawaj na grzybowym sosie udekorowane świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej