Krokiety kurczakowi z migdałowa nutą

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 sztuki

400 gramów

100 gramów

300 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany - z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.

Krok 2

Grzyby ugotuj w małej ilości wrzątku, odsącz i razem z mięsem i migdałami zmiel w maszynce. Wymieszaj ze śmietaną, żółtkami. Dopraw do smaku. Całość wymieszaj z pokrojonym w kawałki serem Cammembert.

Krok 3

Na środek każdego naleśnika nanieś farsz, zwijaj w kopertę. Następnie spanieruj zaczynając od mąki, poprzez jajko i na bułce tartej kończąc. Smaż na złoty kolor.

Krok 4

Przygotuj Sos grzybowy Knorr - zawartość opakowania wymieszaj w 300 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 1 minutę. Krokiety podawaj na grzybowym sosie udekorowane świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej