
Składniki
300 gramów
1
400 gramów
1
3 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
100 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany - z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.
Krok 2
Grzyby ugotuj w małej ilości wrzątku, odsącz i razem z mięsem i migdałami zmiel w maszynce. Wymieszaj ze śmietaną, żółtkami. Dopraw do smaku. Całość wymieszaj z pokrojonym w kawałki serem Cammembert.
Krok 3
Na środek każdego naleśnika nanieś farsz, zwijaj w kopertę. Następnie spanieruj zaczynając od mąki, poprzez jajko i na bułce tartej kończąc. Smaż na złoty kolor.
Krok 4
Przygotuj Sos grzybowy Knorr - zawartość opakowania wymieszaj w 300 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze 1 minutę. Krokiety podawaj na grzybowym sosie udekorowane świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej