
Składniki
200 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyj i osusz.

Krok 2
Czosnek pokrój w plastry i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną przez minutę.

Krok 3
Następnie dodaj szpinak, dopraw całość przyprawą Knorr, wymieszaj i odstaw na bok.

Krok 4
Zagotuj wodę w garnku, dodaj ocet, zamieszaj wodę tak, aby powstał „wir” i wbij jajko do środka. Gotuj jajko 2-3 minuty.

Krok 5
Na talerz wyłóż szpinak, a na wierzchu delikatnie połóż jajko. Podawaj z tostami. Dla wzbogacenia potrawy możesz dodać boczek, który najlepiej wcześniej podsmażyć tak, aby był chrupiący.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka w koszulce na szpinaku
Świeży szpinak, gorące tosty i idealnie przyrządzone jajko – to połączenie, które sprawdza się serwowane na wiele okazji. Jajka w koszulce na szpinaku to danie, które możesz podawać zarówno na śniadanie, przystawkę, jak i na kolację. Świeże liście szpinaku, podsmażone razem z czosnkiem, będą mieć lekko kremową konsystencję i wyczuwalny, ziołowy posmak. Dobrze przyrządzone jajko w koszulce powinno być wewnątrz płynne – wbijaj je delikatnie w wodny wir, aby uniknąć rozpadnięcia się. Gotowe jajka na szpinaku serwuj z opiekaną bagietką lub z pieczywem ziołowym. Smaki te doskonale łączą się, tworząc pyszne danie. Jeśli lubisz bardziej wyraziste potrawy, posyp całość grubo zmielonym pieprzem. Dodatkowo możesz zaserwować danie z sałatką z pomidorków koktajlowych z rukolą i octem balsamicznym. Jajka w koszulce na szpinaku z pewnością zasmakują wszystkim miłośnikom aromatycznych śniadań. Pobierz listę składników i zaserwuj je na najbliższą okazję. Koniecznie podziel się z nami swoją opinią. Smacznego!




































