Omlet wegetariański

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

708 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

222 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

435 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 szczypta

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Pomidorki przekrój na pół, paprykę pokrój w paski.

Omlet wegetariański - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek zeszklij na oliwie. Dodaj pomidorki, paprykę, dopraw przyprawą Knorr, pieprzem, bazylią, oregano i podsmaż.

Omlet wegetariański - Krok 2

Krok 3

Na koniec wlej ubite jajka. Kiedy omlet się zetnie ostrożnie przewróć na drugą stronę i podsmaż.

Omlet wegetariański - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Omlet wegetariańskiOmlet wegetariański

Omlet to wyjątkowo uniwersalne danie, bo można zrobić je we wszystkich odmianach – na słodko, słono, pikantnie, a także w wersji wegetariańskiej, która wcale nie musi być nudna. Szukając składników, które zastąpią mięso, wegetarianie jedzą bowiem często bardziej urozmaicone potrawy niż mięsożercy. Ale nawet jeśli nie jesteś wegetarianką, możesz być pewna, że ten przepis przypadnie ci do gustu. A dodatkowo, w deszczowe, szare dni, doda trochę koloru smutnym porankom. Najpierw na rozgrzanej oliwie i zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pomidorki koktajlowe i paprykę – wybierz żółtą lub zieloną, żeby odróżniała się kolorem od pomidorów. Przypraw wedle uznania i podsmaż przez chwilę. W tym czasie rozbij w misce jajka tak, żeby powstała gładka masa. Wylej ją na patelnię i poczekaj aż omlet zetnie się i przejdzie aromatem warzyw i przypraw. Serwuj go ze świeżą bazylią lub innymi ziołami.