Omlet z warzywami i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z warzywami i ryżem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

10 sztuk

0.5 szklanki

2 łyżki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obierz i pokrój na plasterki. Paprykę pokrój w paski. Oliwki pokrój na plasterki.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj pieczarki i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż do lekkiego zrumienienia.

Krok 3

Dodaj ryż, paprykę, oliwki, pokruszoną kostkę czosnkową i rozmącone jajka. Wymieszaj, przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej