Składniki
0.5 szklanki
3 sztuki
0.25 sztuki
10 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki obierz i pokrój na plasterki. Paprykę pokrój w paski. Oliwki pokrój na plasterki.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj pieczarki i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż do lekkiego zrumienienia.
Krok 3
Dodaj ryż, paprykę, oliwki, pokruszoną kostkę czosnkową i rozmącone jajka. Wymieszaj, przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu aż jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej