Omlet z warzywami i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z warzywami i ryżem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

10 sztuk

0.5 szklanki

2 łyżki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obierz i pokrój na plasterki. Paprykę pokrój w paski. Oliwki pokrój na plasterki.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj pieczarki i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż do lekkiego zrumienienia.

Krok 3

Dodaj ryż, paprykę, oliwki, pokruszoną kostkę czosnkową i rozmącone jajka. Wymieszaj, przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej