Omlet z warzywami i ryżem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

127

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

3 sztuki

0.25 sztuki

10 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obierz i pokrój na plasterki. Paprykę pokrój w paski. Oliwki pokrój na plasterki.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj pieczarki i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż do lekkiego zrumienienia.

Krok 3

Dodaj ryż, paprykę, oliwki, pokruszoną kostkę czosnkową i rozmącone jajka. Wymieszaj, przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej