Omlet z warzywami i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z warzywami i ryżem

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

10 sztuk

0.5 szklanki

2 łyżki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki obierz i pokrój na plasterki. Paprykę pokrój w paski. Oliwki pokrój na plasterki.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę, dodaj pieczarki i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż do lekkiego zrumienienia.

Krok 3

Dodaj ryż, paprykę, oliwki, pokruszoną kostkę czosnkową i rozmącone jajka. Wymieszaj, przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z warzywami i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej