
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
10 sztuk
0.5 szklanki
2 łyżki
0.25 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki obierz i pokrój na plasterki. Paprykę pokrój w paski. Oliwki pokrój na plasterki.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę, dodaj pieczarki i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż do lekkiego zrumienienia.
Krok 3
Dodaj ryż, paprykę, oliwki, pokruszoną kostkę czosnkową i rozmącone jajka. Wymieszaj, przykryj pokrywką i smaż na małym ogniu aż jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej