
Składniki
4 sztuki
6 łyżek
0.5 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Otworzyć opakowanie Nudle i pokruszyć makaron do miseczki . Wsypać przyprawy z saszetki. Zalać wrzątkiem i przykryć. Zostawić na 10 minut. Odcedzić nadmiar płynu który nie wchłonął się w makaron.
Krok 2
Odsączony makaron wymieszać z połową szczypiorku. Z pomidora wyciąć pestki , a miąższ pokroić w bardzo drobną kostkę .
Krok 3
Jajka roztrzepać dokładnie .
Krok 4
Na patelni rozgrzać masło . Wsypać makaron - i podsmażać chwilę . Zamieszać tak by rozłożył się równomiernie na dnie i zalać masą jajeczną . Smażyć zmniejszając po chwili gaz tak by omlet ściął się i lekko przypiekł od spodu. Drewniana łopatką przekroić omlet na 4 części. Przewrócić na drugą stronę . Dosmażyć formując kształt ( dociskać odstające nitki makaronu i jajko do owalu omletu )
Krok 5
Gotowy delikatnie zsunąć na talerz/ półmisek - udekorować posypując pomidorem , reszta szczypioru .
Krok 6
* W tej ilości składników wychodzi porcja na 2 osoby . ** Omlet ma ta wadę , że jeśli nie uda nam sie sprawnie go przewracać to ,,rozwali się " i nie będzie fotogeniczny - co nie zmienia faktu , że bardzo smaczny. *** Omletu nie trzeba dodatkowo niczym doprawiać - zawartość saszetki Nudli zupełnie wystarczy
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej