Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

6 sztuk

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na oliwie. Szczypiorek posiekaj. Jajka roztrzep z bulionem.

Krok 2

Do podsmażonych warzyw dodaj roztrzepane jajka. Smaż aż się zetną.

Krok 3

Przełóż omlet na talerz i posyp szczypiorkiem.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej