Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

6 sztuk

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na oliwie. Szczypiorek posiekaj. Jajka roztrzep z bulionem.

Krok 2

Do podsmażonych warzyw dodaj roztrzepane jajka. Smaż aż się zetną.

Krok 3

Przełóż omlet na talerz i posyp szczypiorkiem.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej