Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
6 sztuk
1 łyżka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na oliwie. Szczypiorek posiekaj. Jajka roztrzep z bulionem.
Krok 2
Do podsmażonych warzyw dodaj roztrzepane jajka. Smaż aż się zetną.
Krok 3
Przełóż omlet na talerz i posyp szczypiorkiem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej