Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

6 sztuk

1 łyżka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść, pokrój w plastry i podsmaż na oliwie. Szczypiorek posiekaj. Jajka roztrzep z bulionem.

Krok 2

Do podsmażonych warzyw dodaj roztrzepane jajka. Smaż aż się zetną.

Krok 3

Przełóż omlet na talerz i posyp szczypiorkiem.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z pieczarkami, marchewką i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej