
Składniki
1 sztuka
null
6 sztuk
null
3 sztuki
1 łyżka
6 pęczków
3 pęczki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze środka kromek wytnij kółka za pomocą szklanki. Posmaruj je z obu stron masłem i zapiecz z jednej strony.
Krok 2
Cebulę, natkę i szczypiorek posiekaj, a pieczarki pokrój drobniutko.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i szczypiorek i zeszklij ją.
Krok 4
Dodaj pieczarki oraz natkę, doprawiamy pieprzem i solą i dusimy chwilę.
Krok 5
Do jajek dodaj sos rybny, dobrze wymieszaj i smaż omlety tak cienkie jak naleśniki.
Krok 6
Omleciki rozłóż na talerzu, zawiń w nie krewetki, po czym pokrój na kawałki i ułóż na grzankach.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej