Omlet z krewetkami na grzankach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z krewetkami na grzankach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

6 sztuk

null

3 sztuki

1 łyżka

6 pęczków

3 pęczki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze środka kromek wytnij kółka za pomocą szklanki. Posmaruj je z obu stron masłem i zapiecz z jednej strony.

Krok 2

Cebulę, natkę i szczypiorek posiekaj, a pieczarki pokrój drobniutko.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i szczypiorek i zeszklij ją.

Krok 4

Dodaj pieczarki oraz natkę, doprawiamy pieprzem i solą i dusimy chwilę.

Krok 5

Do jajek dodaj sos rybny, dobrze wymieszaj i smaż omlety tak cienkie jak naleśniki.

Krok 6

Omleciki rozłóż na talerzu, zawiń w nie krewetki, po czym pokrój na kawałki i ułóż na grzankach.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej