Omlet z krewetkami na grzankach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

28

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

6 sztuk

null

3 sztuki

1 łyżka

6 pęczków

3 pęczki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze środka kromek wytnij kółka za pomocą szklanki. Posmaruj je z obu stron masłem i zapiecz z jednej strony.

Krok 2

Cebulę, natkę i szczypiorek posiekaj, a pieczarki pokrój drobniutko.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i szczypiorek i zeszklij ją.

Krok 4

Dodaj pieczarki oraz natkę, doprawiamy pieprzem i solą i dusimy chwilę.

Krok 5

Do jajek dodaj sos rybny, dobrze wymieszaj i smaż omlety tak cienkie jak naleśniki.

Krok 6

Omleciki rozłóż na talerzu, zawiń w nie krewetki, po czym pokrój na kawałki i ułóż na grzankach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z krewetkami na grzankach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej