Omlet z krewetkami na grzankach

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 pęczki

0

6 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

6 pęczków

1 szklanka

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze środka kromek wytnij kółka za pomocą szklanki. Posmaruj je z obu stron masłem i zapiecz z jednej strony.

Krok 1

Cebulę, natkę i szczypiorek posiekaj, a pieczarki pokrój drobniutko.

Krok 1

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i szczypiorek i zeszklij ją.

Krok 1

Dodaj pieczarki oraz natkę, doprawiamy pieprzem i solą i dusimy chwilę.

Krok 1

Do jajek dodaj sos rybny, dobrze wymieszaj i smaż omlety tak cienkie jak naleśniki.

Krok 1

Omleciki rozłóż na talerzu, zawiń w nie krewetki, po czym pokrój na kawałki i ułóż na grzankach.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej