Naleśniki z kurczakiem i grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem i grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
1047 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

305 osób wydrukowało

Pobierz pdf

415 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

ciasto:

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj dokładnie trzepaczką wszystkie składniki ciasta.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 1

Krok 2

Patelnię lekko natłuść i poczekaj, aż się rozgrzeje. Następnie smaż naleśniki nalewając na patelnię cienką warstwę ciasta. Każdego naleśnika usmaż z obu stron.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 2

Krok 3

Kurczaka, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 3

Krok 4

Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 4

Krok 5

Zalej nim usmażonego kurczaka z warzywami. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut, co jakiś czas mieszając.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 5

Krok 6

Tak przygotowanym sosem posmaruj każdego naleśnika i zwiń go jak krokieta. Podawaj, najlepiej z surówką colesław.

Naleśniki z kurczakiem i grzybami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem i grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z kurczakiem i grzybamiNaleśniki z kurczakiem i grzybami

Naleśniki z kurczakiem i grzybami to świetne rozwiązanie na szybki obiad lub kolację. Sprawdzą się podane zarówno na co dzień, jak i na specjalną okazję z dodatkiem ulubionej sałatki i wyrazistego dipu. Na początek połącz wszystkie składniki na ciasto za pomocą miksera. Dodatek wody gazowanej sprawi, że będzie jeszcze bardziej puszyste. Pamiętaj również o tym, by mąkę przesiać przez sito, aby nabrała powietrza. Następnie usmaż naleśniki z obu stron i odłóż na bok. Składniki na farsz: kurczaka, pieczarki i cebulę pokrój drobno i podsmażaj na patelni do momentu uzyskania złocistego koloru. Do smaku potrawy pasuje również czerwona papryka, która z pewnością wzbogaci je swoją słodyczą. Całość zmieszaj z sosem grzybowym i przypraw czarnym pieprzem. Wyłóż małymi porcjami na naleśniki i zawiń w rulony. Jak je podawać? Połóż je na talerze i udekoruj sałatą oraz kawałkami pomidorków koktajlowych. Ich smak urozmaicisz, posypując startym serem żółtym i zapiekając w piekarniku. Przekonaj się, jakie to łatwe.