
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżka
ciasto:
3 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj dokładnie trzepaczką wszystkie składniki ciasta.

Krok 2
Patelnię lekko natłuść i poczekaj, aż się rozgrzeje. Następnie smaż naleśniki nalewając na patelnię cienką warstwę ciasta. Każdego naleśnika usmaż z obu stron.

Krok 3
Kurczaka, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.

Krok 4
Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu.

Krok 5
Zalej nim usmażonego kurczaka z warzywami. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut, co jakiś czas mieszając.

Krok 6
Tak przygotowanym sosem posmaruj każdego naleśnika i zwiń go jak krokieta. Podawaj, najlepiej z surówką colesław.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i grzybami
Naleśniki z kurczakiem i grzybami to świetne rozwiązanie na szybki obiad lub kolację. Sprawdzą się podane zarówno na co dzień, jak i na specjalną okazję z dodatkiem ulubionej sałatki i wyrazistego dipu. Na początek połącz wszystkie składniki na ciasto za pomocą miksera. Dodatek wody gazowanej sprawi, że będzie jeszcze bardziej puszyste. Pamiętaj również o tym, by mąkę przesiać przez sito, aby nabrała powietrza. Następnie usmaż naleśniki z obu stron i odłóż na bok. Składniki na farsz: kurczaka, pieczarki i cebulę pokrój drobno i podsmażaj na patelni do momentu uzyskania złocistego koloru. Do smaku potrawy pasuje również czerwona papryka, która z pewnością wzbogaci je swoją słodyczą. Całość zmieszaj z sosem grzybowym i przypraw czarnym pieprzem. Wyłóż małymi porcjami na naleśniki i zawiń w rulony. Jak je podawać? Połóż je na talerze i udekoruj sałatą oraz kawałkami pomidorków koktajlowych. Ich smak urozmaicisz, posypując startym serem żółtym i zapiekając w piekarniku. Przekonaj się, jakie to łatwe.