Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżka
ciasto:
3 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj dokładnie trzepaczką wszystkie składniki ciasta.
Krok 2
Patelnię lekko natłuść i poczekaj, aż się rozgrzeje. Następnie smaż naleśniki nalewając na patelnię cienką warstwę ciasta. Każdego naleśnika usmaż z obu stron.
Krok 3
Kurczaka, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Krok 4
Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu.
Krok 5
Zalej nim usmażonego kurczaka z warzywami. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 6
Tak przygotowanym sosem posmaruj każdego naleśnika i zwiń go jak krokieta. Podawaj, najlepiej z surówką colesław.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i grzybami
Naleśniki z kurczakiem i grzybami to świetne rozwiązanie na szybki obiad lub kolację. Sprawdzą się podane zarówno na co dzień, jak i na specjalną okazję z dodatkiem ulubionej sałatki i wyrazistego dipu. Na początek połącz wszystkie składniki na ciasto za pomocą miksera. Dodatek wody gazowanej sprawi, że będzie jeszcze bardziej puszyste. Pamiętaj również o tym, by mąkę przesiać przez sito, aby nabrała powietrza. Następnie usmaż naleśniki z obu stron i odłóż na bok. Składniki na farsz: kurczaka, pieczarki i cebulę pokrój drobno i podsmażaj na patelni do momentu uzyskania złocistego koloru. Do smaku potrawy pasuje również czerwona papryka, która z pewnością wzbogaci je swoją słodyczą. Całość zmieszaj z sosem grzybowym i przypraw czarnym pieprzem. Wyłóż małymi porcjami na naleśniki i zawiń w rulony. Jak je podawać? Połóż je na talerze i udekoruj sałatą oraz kawałkami pomidorków koktajlowych. Ich smak urozmaicisz, posypując startym serem żółtym i zapiekając w piekarniku. Przekonaj się, jakie to łatwe.