Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

1872 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

527 osób wydrukowało

Pobierz pdf

840 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

12.5 dekagrama

10 sztuk

15 sztuk

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak ugotuj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj je z twarogiem i dopraw pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 2

Posmaruj naleśniki powstałą masą, po czym zwiń w rulony.

Krok 3

Oczyść pieczarki, pokrój je w plastry i podduś na tłuszczu.

Krok 4

Przygotuj Sos Grzybowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj go ze śmietaną i pieczarkami.

Krok 5

Tuż przed podaniem polej naleśniki gorącym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

3

Opinie o przepisie

  • Sławomir Czyż

    Sławomir Czyż , 28.09.2016

    Mogę się mylić ale ten przepis był prezentowany tutaj całkiem niedawno. A może znalazłem go w aplikacji. Tak czy siak polecam, bo jadłem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marta ryszczuk

    marta ryszczuk , 05.12.2015

    dobre danie polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marta ryszczuk

    marta ryszczuk , 05.12.2015

    dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowymNaleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym

Aromatyczny farsz do naleśników może być ciekawą alternatywą dla dżemów i słodkich twarożków. Połącz delikatny szpinak z serem białym oraz czosnkiem i zalej pysznym sosem grzybowym. To gwarancja dobrego smaku i doskonały sposób na obiad. Zacznij od nadzienia – szpinak ugotuj i dodaj do niego czosnek przeciśnięty przez praskę. Na końcu wymieszaj z twarogiem i dopraw czarnym pieprzem oraz solą. Przygotuj podstawę dania, czyli ciasto naleśnikowe: połącz mąkę, jajka, wodę gazowaną oraz mleko i zmiksuj na gładką masę. Po usmażeniu placków nakładaj na nie po dużej łyżce farszu i zawijaj w rulony. Pora na aromatyczny sos grzybowy, który przyrządzisz z pieczarek. Pokrój je w plastry i duś przez kilkanaście minut do momentu, aż zmiękną. Dodaj do nich zawartość opakowania i połącz ze śmietaną. Jak podawać to danie? Ciepłe jeszcze naleśniki poukładaj na talerzach i polej sosem grzybowym. Jako ozdoba sprawdzi się listek świeżej bazylii lub gałązka tymianku. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!