Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym
łatwe
1184 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
12.5 dekagrama
10 sztuk
15 sztuk
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak ugotuj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj je z twarogiem i dopraw pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne).
Krok 2
Posmaruj naleśniki powstałą masą, po czym zwiń w rulony.
Krok 3
Oczyść pieczarki, pokrój je w plastry i podduś na tłuszczu.
Krok 4
Przygotuj Sos Grzybowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj go ze śmietaną i pieczarkami.
Krok 5
Tuż przed podaniem polej naleśniki gorącym sosem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym
Aromatyczny farsz do naleśników może być ciekawą alternatywą dla dżemów i słodkich twarożków. Połącz delikatny szpinak z serem białym oraz czosnkiem i zalej pysznym sosem grzybowym. To gwarancja dobrego smaku i doskonały sposób na obiad. Zacznij od nadzienia – szpinak ugotuj i dodaj do niego czosnek przeciśnięty przez praskę. Na końcu wymieszaj z twarogiem i dopraw czarnym pieprzem oraz solą. Przygotuj podstawę dania, czyli ciasto naleśnikowe: połącz mąkę, jajka, wodę gazowaną oraz mleko i zmiksuj na gładką masę. Po usmażeniu placków nakładaj na nie po dużej łyżce farszu i zawijaj w rulony. Pora na aromatyczny sos grzybowy, który przyrządzisz z pieczarek. Pokrój je w plastry i duś przez kilkanaście minut do momentu, aż zmiękną. Dodaj do nich zawartość opakowania i połącz ze śmietaną. Jak podawać to danie? Ciepłe jeszcze naleśniki poukładaj na talerzach i polej sosem grzybowym. Jako ozdoba sprawdzi się listek świeżej bazylii lub gałązka tymianku. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!