Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym
łatwe
1186 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
12.5 dekagrama
10 sztuk
15 sztuk
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak ugotuj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj je z twarogiem i dopraw pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne).
Krok 2
Posmaruj naleśniki powstałą masą, po czym zwiń w rulony.
Krok 3
Oczyść pieczarki, pokrój je w plastry i podduś na tłuszczu.
Krok 4
Przygotuj Sos Grzybowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj go ze śmietaną i pieczarkami.
Krok 5
Tuż przed podaniem polej naleśniki gorącym sosem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym
Aromatyczny farsz do naleśników może być ciekawą alternatywą dla dżemów i słodkich twarożków. Połącz delikatny szpinak z serem białym oraz czosnkiem i zalej pysznym sosem grzybowym. To gwarancja dobrego smaku i doskonały sposób na obiad. Zacznij od nadzienia – szpinak ugotuj i dodaj do niego czosnek przeciśnięty przez praskę. Na końcu wymieszaj z twarogiem i dopraw czarnym pieprzem oraz solą. Przygotuj podstawę dania, czyli ciasto naleśnikowe: połącz mąkę, jajka, wodę gazowaną oraz mleko i zmiksuj na gładką masę. Po usmażeniu placków nakładaj na nie po dużej łyżce farszu i zawijaj w rulony. Pora na aromatyczny sos grzybowy, który przyrządzisz z pieczarek. Pokrój je w plastry i duś przez kilkanaście minut do momentu, aż zmiękną. Dodaj do nich zawartość opakowania i połącz ze śmietaną. Jak podawać to danie? Ciepłe jeszcze naleśniki poukładaj na talerzach i polej sosem grzybowym. Jako ozdoba sprawdzi się listek świeżej bazylii lub gałązka tymianku. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!