Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

1860 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

521 osób wydrukowało

Pobierz pdf

830 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

12.5 dekagrama

10 sztuk

15 sztuk

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak ugotuj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj je z twarogiem i dopraw pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 2

Posmaruj naleśniki powstałą masą, po czym zwiń w rulony.

Krok 3

Oczyść pieczarki, pokrój je w plastry i podduś na tłuszczu.

Krok 4

Przygotuj Sos Grzybowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj go ze śmietaną i pieczarkami.

Krok 5

Tuż przed podaniem polej naleśniki gorącym sosem.

3

Opinie o przepisie

  • Sławomir Czyż

    Sławomir Czyż, 28.09.2016

    Mogę się mylić ale ten przepis był prezentowany tutaj całkiem niedawno. A może znalazłem go w aplikacji. Tak czy siak polecam, bo jadłem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marta ryszczuk

    marta ryszczuk, 05.12.2015

    dobre danie polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marta ryszczuk

    marta ryszczuk, 05.12.2015

    dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Makaron ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowymNaleśniki ze szpinakiem i sosem grzybowym

Aromatyczny farsz do naleśników może być ciekawą alternatywą dla dżemów i słodkich twarożków. Połącz delikatny szpinak z serem białym oraz czosnkiem i zalej pysznym sosem grzybowym. To gwarancja dobrego smaku i doskonały sposób na obiad. Zacznij od nadzienia – szpinak ugotuj i dodaj do niego czosnek przeciśnięty przez praskę. Na końcu wymieszaj z twarogiem i dopraw czarnym pieprzem oraz solą. Przygotuj podstawę dania, czyli ciasto naleśnikowe: połącz mąkę, jajka, wodę gazowaną oraz mleko i zmiksuj na gładką masę. Po usmażeniu placków nakładaj na nie po dużej łyżce farszu i zawijaj w rulony. Pora na aromatyczny sos grzybowy, który przyrządzisz z pieczarek. Pokrój je w plastry i duś przez kilkanaście minut do momentu, aż zmiękną. Dodaj do nich zawartość opakowania i połącz ze śmietaną. Jak podawać to danie? Ciepłe jeszcze naleśniki poukładaj na talerzach i polej sosem grzybowym. Jako ozdoba sprawdzi się listek świeżej bazylii lub gałązka tymianku. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!