Jarzynowa zupa z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzynowa zupa z soczewicą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka. Dodajemy do niego obraną marchewkę, pietruszkę, selera i pora. Zalewamy wodą do przykrycia i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.

Krok 2

Wyjmujemy warzywa, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do zupy razem z soczewicą i ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotujemy jeszcze 20-30 minut.

Krok 3

Dodajemy sos pomidorowy i jeśli ktoś lubi zahartowaną śmietanę. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej