
Składniki
5 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
2 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka. Dodajemy do niego obraną marchewkę, pietruszkę, selera i pora. Zalewamy wodą do przykrycia i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.
Krok 2
Wyjmujemy warzywa, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do zupy razem z soczewicą i ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotujemy jeszcze 20-30 minut.
Krok 3
Dodajemy sos pomidorowy i jeśli ktoś lubi zahartowaną śmietanę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej