Jarzynowa zupa z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzynowa zupa z soczewicą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

5 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka. Dodajemy do niego obraną marchewkę, pietruszkę, selera i pora. Zalewamy wodą do przykrycia i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.

Krok 2

Wyjmujemy warzywa, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do zupy razem z soczewicą i ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotujemy jeszcze 20-30 minut.

Krok 3

Dodajemy sos pomidorowy i jeśli ktoś lubi zahartowaną śmietanę. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Łosoś pieczony w folii
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej