
Składniki
5 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
2 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka. Dodajemy do niego obraną marchewkę, pietruszkę, selera i pora. Zalewamy wodą do przykrycia i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.
Krok 2
Wyjmujemy warzywa, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do zupy razem z soczewicą i ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotujemy jeszcze 20-30 minut.
Krok 3
Dodajemy sos pomidorowy i jeśli ktoś lubi zahartowaną śmietanę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej