
Składniki
5 sztuk
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
2 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka. Dodajemy do niego obraną marchewkę, pietruszkę, selera i pora. Zalewamy wodą do przykrycia i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.
Krok 2
Wyjmujemy warzywa, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do zupy razem z soczewicą i ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotujemy jeszcze 20-30 minut.
Krok 3
Dodajemy sos pomidorowy i jeśli ktoś lubi zahartowaną śmietanę. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej