Jarzynowa zupa z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarzynowa zupa z soczewicą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka. Dodajemy do niego obraną marchewkę, pietruszkę, selera i pora. Zalewamy wodą do przykrycia i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy kostkę bulionową. Gotujemy na wolnym ogniu 30 minut.

Krok 2

Wyjmujemy warzywa, a marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do zupy razem z soczewicą i ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotujemy jeszcze 20-30 minut.

Krok 3

Dodajemy sos pomidorowy i jeśli ktoś lubi zahartowaną śmietanę. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarzynowa zupa z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka zielona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej