Zupa koperkowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

100

2661 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1180 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2355 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 pęczki

10 dekagramów

1.5 litra

2 sztuki

1 łyżka

0.75 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Zupa koperkowa - Krok 1

Krok 2

Do wrzącego wywaru wsyp makaron i ugotuj.

Zupa koperkowa - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj śmietanę z łyżką mąki. Dodaj do wywaru razem z koprem. Gotuj 10 minut i lekko przestudź zupę.

Zupa koperkowa - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj żółtka z niewielką ilością gorącej zupy i dodaj do garnka.

Zupa koperkowa - Krok 4

Krok 5

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Zupa koperkowa - Krok 5
38

Opinie o przepisie

  • Anna Mazurek

    Anna Mazurek

    Pycha. Nawet córka wcinała

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Mazurek

    Anna Mazurek

    pytanie za 100 punktów.. Jaka śmietana jest użyta do zupy? Słodka czy kwaśna, 12% 18% czy 30%

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Slawomir Gawlik

    Slawomir Gawlik

    zrobione extra wyszla

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefan Redmer

    Stefan Redmer

    super!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzanna Dobrzańska

    Zuzanna Dobrzańska

    Pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra  Dowhan

    Aleksandra Dowhan

    Palce lizać, pyszne danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wróbel

    Jolanta Wróbel

    szybko i smacznie polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romana  Węgrzak

    Romana Węgrzak

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gmurzyńska

    Barbara Gmurzyńska

    Palce lizać. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kukuczka

    Teresa Kukuczka

    Normalni ludzie. Ja, moja mama i mnóstwo innych gospodyń.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Badach

    Sylwia Badach

    Ja gotuje na skrzydelkach ,dodaje ryz i duzo startych warzyw i oczywiscie kuperek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lola Gi

    Lola Gi

    no extra przepis ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Czubachowski

    Lukasz Czubachowski

    sama chemia xD a gdzie ta zupa?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kruszyńska

    Joanna Kruszyńska

    Ochyda ! Kto jeszcze gotuje z kostką?!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Piasecka

    Agnieszka Piasecka

    Mniam koperkowa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ada Żuber

    Ada Żuber

    Zgadzam się- zupa bez warzyw to nie zupa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Szymanska

    Ula Szymanska

    Sztuczne kostki nie istnieją w mojej kuchni. Używam dużo cebuli czosnku warzyw. Jako dodatek mięsny stosuję mięso mielone z którego robię małe kulki lub filet z kurczaka pokrojony w drobną kostkę. Dzieci są zadowolone a ja nie mam wzdęć. Wszystko jest gotowe w pół godziny i jest o wiele zdrowsze . Pozdrawiam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joasia  Bałdys

    Joasia Bałdys

    zupa zrobiona , dobra, delikatna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Rosolek

    Ewelina Rosolek

    tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Sowińska

    Natalia Sowińska

    będę próbować :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Kozyra

    Daniel Kozyra

    pycha zupka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Anastazja Edwards

    Sylwia Anastazja Edwards

    surowe jajko do zupy??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • katarzyna szkudlarek

    katarzyna szkudlarek

    zupa faktycznie smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Lis

    Iza Lis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Czyz-Chrapek

    Martyna Czyz-Chrapek

    zobaczymy co mi z tego wyjdzie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Witczak

    Dorota Witczak

    ja osobiście wolę zupę nie na kostce tylko na swoim wywarze z mięsa i Warzyw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia Flis

    Gosia Flis

    To stary i wypóbowany przepis. Najulubiens

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Satora

    Robert Satora

    zupa bardzo smaczna , łatwa do zrobienia, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Zalewski

    Łukasz Zalewski

    To moja pierwsza w życiu ugotowana zupa, bardzo smaczna i latwa

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa koperkowaZupa koperkowa

Zupa koperkowa to idealna propozycja na ekspresowy posiłek dla czterech osób - w tym również wegetarian. Jej przygotowanie nie zajmie ci więcej niż pół godziny. Koper najlepiej kupić na targu, świeży i bujny. Warto zaznaczyć, że zupa będzie równie doskonała, gdy użyjesz mrożonego kopru. Jeżeli nie lubisz pływającej zieleniny, można łatwo temu zaradzić blendując koperek z odrobiną warzywnego wywaru przed dodaniem go do zupy. Ugotowanie makaronu (rurek, muszelek, łazanek, świderków – wybierz swój ulubiony) w warzywnym bulionie Knorr spowoduje, że będzie on wyjątkowo pyszny. Trik z dodawaniem żółtek do zupy powoduje wzmocnienie jej smaku oraz nadaje jej aksamitną lekko kremową konsystencję. Pamiętaj, aby dokładnie roztrzepać żółtka widelcem lub trzepaczką z odrobiną ciepłej – ale nie wrzącej zupy i dodać do lekko przestudzonej potrawy, dokładnie mieszając całość. Kilka kropel przyprawy w płynie Delikat Knorr pod koniec gotowania jest obowiązkowym zwieńczeniem kulinarnego dzieła. Palce lizać!