Zupa koperkowa z makaronem – przepis: szybka | Przepisy.pl pixel

Zupa koperkowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

122

3465 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1476 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

2 sztuki

10 dekagramów

0.75 szklanki

1 łyżeczka

2 pęczki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Zupa koperkowa - Krok 1

Krok 2

Do wrzącego wywaru wsyp makaron i ugotuj.

Zupa koperkowa - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj śmietanę z łyżką mąki. Dodaj do wywaru razem z koprem. Gotuj 10 minut i lekko przestudź zupę.

Zupa koperkowa - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj żółtka z niewielką ilością gorącej zupy i dodaj do garnka.

Zupa koperkowa - Krok 4

Krok 5

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Zupa koperkowa - Krok 5
42

Opinie o przepisie

  • Robert Kępiński

    Robert Kępiński , 05.07.2021

    Pyyyychaaaa. Pyyyychooootkaaaaa. Baaardzo polecam... Oto pytanie! Czy zupa powinien być dobra albo niedobra?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Sośnierz

    Martyna Sośnierz , 29.04.2021

    Wyszła przepyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • monika lorys

    monika lorys , 03.04.2020

    Bardzo dobra i prosta zupa naprawdę polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Mazurek

    Anna Mazurek , 31.05.2019

    Pycha. Nawet córka wcinała

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Mazurek

    Anna Mazurek , 31.05.2019

    pytanie za 100 punktów.. Jaka śmietana jest użyta do zupy? Słodka czy kwaśna, 12% 18% czy 30%

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Slawomir Gawlik

    Slawomir Gawlik , 30.05.2019

    zrobione extra wyszla

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefan Redmer

    Stefan Redmer , 05.05.2019

    super!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzanna Dobrzańska

    Zuzanna Dobrzańska , 05.03.2019

    Pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra  Dowhan

    Aleksandra Dowhan , 23.06.2018

    Palce lizać, pyszne danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wróbel

    Jolanta Wróbel , 24.05.2018

    szybko i smacznie polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romana  Węgrzak

    Romana Węgrzak , 28.01.2018

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gmurzyńska

    Barbara Gmurzyńska , 09.10.2017

    Palce lizać. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kukuczka

    Teresa Kukuczka , 22.09.2016

    Normalni ludzie. Ja, moja mama i mnóstwo innych gospodyń.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Badach

    Sylwia Badach , 21.09.2016

    Ja gotuje na skrzydelkach ,dodaje ryz i duzo startych warzyw i oczywiscie kuperek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lola Gi

    Lola Gi , 21.09.2016

    no extra przepis ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Czubachowski

    Lukasz Czubachowski , 21.09.2016

    sama chemia xD a gdzie ta zupa?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kruszyńska

    Joanna Kruszyńska , 21.09.2016

    Ochyda ! Kto jeszcze gotuje z kostką?!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Piasecka

    Agnieszka Piasecka , 21.09.2016

    Mniam koperkowa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ada Żuber

    Ada Żuber , 21.09.2016

    Zgadzam się- zupa bez warzyw to nie zupa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Szymanska

    Ula Szymanska , 21.09.2016

    Sztuczne kostki nie istnieją w mojej kuchni. Używam dużo cebuli czosnku warzyw. Jako dodatek mięsny stosuję mięso mielone z którego robię małe kulki lub filet z kurczaka pokrojony w drobną kostkę. Dzieci są zadowolone a ja nie mam wzdęć. Wszystko jest gotowe w pół godziny i jest o wiele zdrowsze . Pozdrawiam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joasia  Bałdys

    Joasia Bałdys , 15.09.2016

    zupa zrobiona , dobra, delikatna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Rosolek

    Ewelina Rosolek , 17.08.2016

    tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Sowińska

    Natalia Sowińska , 28.07.2016

    będę próbować :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Kozyra

    Daniel Kozyra , 23.05.2016

    pycha zupka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Anastazja Edwards

    Sylwia Anastazja Edwards , 04.05.2016

    surowe jajko do zupy??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • katarzyna szkudlarek

    katarzyna szkudlarek , 06.04.2016

    zupa faktycznie smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Lis

    Iza Lis , 03.02.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Czyz-Chrapek

    Martyna Czyz-Chrapek , 17.12.2015

    zobaczymy co mi z tego wyjdzie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Witczak

    Dorota Witczak , 20.11.2015

    ja osobiście wolę zupę nie na kostce tylko na swoim wywarze z mięsa i Warzyw

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Neapolitanka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa koperkowaZupa koperkowa

Dla wielu szefów kuchni przepis na zupę koperkową jest obowiązkowym punktem wiosennego i letniego menu. Dzięki naszym poradom dowiesz się, jak przygotować zupę koperkową również wtedy, gdy do ciepłych, wakacyjnych miesięcy jeszcze daleko. Niektórzy jadają ją z ziemniakami, lecz tym razem prezentujemy zupę koperkową z makaronem. Jakim? To już zależy wyłącznie od ciebie!

Dla kogo? Zupa koperkowa to idealna propozycja na ekspresowy posiłek dla czterech osób. Jej przygotowanie nie zajmie ci więcej niż pół godziny. Koper najlepiej kupić na targu, świeży i bujny. Warto zaznaczyć, że zupa koperkowa z makaronem będzie równie doskonała, gdy użyjesz mrożonego kopru, więc jeśli lubisz robić zapasy – tym lepiej!

Na jaką okazję? Dla tego aromatycznego przepisu na zupę koperkową można stracić głowę. Wiosną i latem zwykle większość smakoszów ma ochotę na świeże potrawy. Chwilowo w zapomnienie odchodzą gęste kremy, zupy grochowe i krupniki. Z przepisem na zupę koperkową z makaronem będziesz chętnie wchodzić do kuchni nawet w gorące dni – w końcu przygotujesz ją błyskawicznie. Degustację polecamy na świeżym powietrzu!

Czy wiesz, że? Jeżeli nie przepadasz za pływającą w koperkowej zupie zieleniną, można łatwo temu zaradzić blendując koperek z odrobiną warzywnego wywaru przed dodaniem go do zupy koperkowej. Z kolei trik z dodawaniem żółtek do zupy powoduje wzmocnienie smaku oraz nadaje jej aksamitną, lekko kremową konsystencję. Pamiętaj, aby dokładnie roztrzepać żółtka widelcem lub trzepaczką z odrobiną ciepłej – ale nie wrzącej zupy koperkowej i dodać do lekko przestudzonej potrawy, dokładnie mieszając całość.

Dla urozmaicenia: Ugotowanie makaronu (rurek, muszelek, łazanek, świderków – wybierz swój ulubiony) w warzywnym bulionie spowoduje, że będzie on wyjątkowo pyszny. Oryginalnym akcentem w przepisie na zupę koperkową z makaronem będzie dodatek napoju kokosowego. Palce lizać!