Zupa koperkowa

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

100

2832 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1180 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2355 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

2 sztuki

10 dekagramów

0.75 szklanki

1 łyżeczka

2 pęczki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Zupa koperkowa - Krok 1

Krok 2

Do wrzącego wywaru wsyp makaron i ugotuj.

Zupa koperkowa - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj śmietanę z łyżką mąki. Dodaj do wywaru razem z koprem. Gotuj 10 minut i lekko przestudź zupę.

Zupa koperkowa - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj żółtka z niewielką ilością gorącej zupy i dodaj do garnka.

Zupa koperkowa - Krok 4

Krok 5

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Zupa koperkowa - Krok 5
39

Opinie o przepisie

  • monika lorys

    monika lorys, 03.04.2020

    Bardzo dobra i prosta zupa naprawdę polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Mazurek

    Anna Mazurek, 31.05.2019

    Pycha. Nawet córka wcinała

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Mazurek

    Anna Mazurek, 31.05.2019

    pytanie za 100 punktów.. Jaka śmietana jest użyta do zupy? Słodka czy kwaśna, 12% 18% czy 30%

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Slawomir Gawlik

    Slawomir Gawlik, 30.05.2019

    zrobione extra wyszla

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefan Redmer

    Stefan Redmer, 05.05.2019

    super!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzanna Dobrzańska

    Zuzanna Dobrzańska, 05.03.2019

    Pyszota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra  Dowhan

    Aleksandra Dowhan, 23.06.2018

    Palce lizać, pyszne danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Wróbel

    Jolanta Wróbel, 24.05.2018

    szybko i smacznie polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Romana  Węgrzak

    Romana Węgrzak , 28.01.2018

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gmurzyńska

    Barbara Gmurzyńska, 09.10.2017

    Palce lizać. Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kukuczka

    Teresa Kukuczka, 22.09.2016

    Normalni ludzie. Ja, moja mama i mnóstwo innych gospodyń.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Badach

    Sylwia Badach, 21.09.2016

    Ja gotuje na skrzydelkach ,dodaje ryz i duzo startych warzyw i oczywiscie kuperek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lola Gi

    Lola Gi, 21.09.2016

    no extra przepis ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Czubachowski

    Lukasz Czubachowski, 21.09.2016

    sama chemia xD a gdzie ta zupa?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kruszyńska

    Joanna Kruszyńska, 21.09.2016

    Ochyda ! Kto jeszcze gotuje z kostką?!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Piasecka

    Agnieszka Piasecka, 21.09.2016

    Mniam koperkowa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ada Żuber

    Ada Żuber, 21.09.2016

    Zgadzam się- zupa bez warzyw to nie zupa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ula Szymanska

    Ula Szymanska, 21.09.2016

    Sztuczne kostki nie istnieją w mojej kuchni. Używam dużo cebuli czosnku warzyw. Jako dodatek mięsny stosuję mięso mielone z którego robię małe kulki lub filet z kurczaka pokrojony w drobną kostkę. Dzieci są zadowolone a ja nie mam wzdęć. Wszystko jest gotowe w pół godziny i jest o wiele zdrowsze . Pozdrawiam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joasia  Bałdys

    Joasia Bałdys, 15.09.2016

    zupa zrobiona , dobra, delikatna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Rosolek

    Ewelina Rosolek, 17.08.2016

    tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Sowińska

    Natalia Sowińska, 28.07.2016

    będę próbować :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Kozyra

    Daniel Kozyra, 23.05.2016

    pycha zupka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Anastazja Edwards

    Sylwia Anastazja Edwards, 04.05.2016

    surowe jajko do zupy??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • katarzyna szkudlarek

    katarzyna szkudlarek, 06.04.2016

    zupa faktycznie smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Lis

    Iza Lis, 03.02.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna Czyz-Chrapek

    Martyna Czyz-Chrapek, 17.12.2015

    zobaczymy co mi z tego wyjdzie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Witczak

    Dorota Witczak, 20.11.2015

    ja osobiście wolę zupę nie na kostce tylko na swoim wywarze z mięsa i Warzyw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia Flis

    Gosia Flis, 03.10.2015

    To stary i wypóbowany przepis. Najulubiens

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Satora

    Robert Satora, 22.08.2015

    zupa bardzo smaczna , łatwa do zrobienia, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem z dyni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa koperkowaZupa koperkowa

Zupa koperkowa to idealna propozycja na ekspresowy posiłek dla czterech osób - w tym również wegetarian. Jej przygotowanie nie zajmie ci więcej niż pół godziny. Koper najlepiej kupić na targu, świeży i bujny. Warto zaznaczyć, że zupa będzie równie doskonała, gdy użyjesz mrożonego kopru. Jeżeli nie lubisz pływającej zieleniny, można łatwo temu zaradzić blendując koperek z odrobiną warzywnego wywaru przed dodaniem go do zupy. Ugotowanie makaronu (rurek, muszelek, łazanek, świderków – wybierz swój ulubiony) w warzywnym bulionie Knorr spowoduje, że będzie on wyjątkowo pyszny. Trik z dodawaniem żółtek do zupy powoduje wzmocnienie jej smaku oraz nadaje jej aksamitną lekko kremową konsystencję. Pamiętaj, aby dokładnie roztrzepać żółtka widelcem lub trzepaczką z odrobiną ciepłej – ale nie wrzącej zupy i dodać do lekko przestudzonej potrawy, dokładnie mieszając całość. Kilka kropel przyprawy w płynie Delikat Knorr pod koniec gotowania jest obowiązkowym zwieńczeniem kulinarnego dzieła. Palce lizać!