Barszcz z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z morelami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

50 gramów

4 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 l wody z morelami i goździkami przez 10 min.

Barszcz z morelami - Krok 1

Krok 2

Wyjmij morele i goździki. Dodaj Barszcz czerwony Knorr do wody z morelami.

Barszcz z morelami - Krok 2

Krok 3

Drobno pokrój morele. Podawaj zupę z morelami i świeżym pieprzem.

Barszcz z morelami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do barszczu możesz też dodać anyż lub kawałek świeżego imbiru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z morelamiBarszcz z morelami

Barszcz z morelami to oryginalne i udane połączenie wielu smaków. Lekko kwaśny i słony, ugotowany na wywarze z dodatkiem goździków o wyrazistym, słodko-ostrym posmaku, podawany jest ze słodkimi suszonymi morelami. Wybierz te duże i mięsiste – będą najlepsze. Owoce również ugotuj w wywarze. Nie tylko zmiękną, ale również nadadzą zupie dodatkowej, subtelnej słodyczy. Pokrój je i podawaj do każdej porcji barszczu. Żeby nieco urozmaicić danie, dodaj do niego także trochę suszonych śliwek. Ciekawy efekt uzyskasz, sięgając po śliwki wędzone. Sprawdzi się także doprawienie całości szczyptą cynamonu, która wzmocni korzenny aromat zupy. Barszcz z morelami nadawać się będzie do podania przy wielu okazjach. Nie tylko podczas świąt, ale także jako przystawka lub pierwsze danie podczas uroczystego obiadu. Podawaj go ze świeżo zmielonym pieprzem i francuskimi paluszkami. Sprawdź nasz sposób na niecodzienne przygotowanie barszczu czerwonego i przekonaj się, jak łatwo i szybko zrobisz tę pyszną zupę. Do dzieła!