Barszcz z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z morelami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

49 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

50 gramów

4 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 l wody z morelami i goździkami przez 10 min.

Barszcz z morelami - Krok 1

Krok 2

Wyjmij morele i goździki. Dodaj Barszcz czerwony Knorr do wody z morelami.

Barszcz z morelami - Krok 2

Krok 3

Drobno pokrój morele. Podawaj zupę z morelami i świeżym pieprzem.

Barszcz z morelami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do barszczu możesz też dodać anyż lub kawałek świeżego imbiru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z morelamiBarszcz z morelami

Barszcz z morelami to oryginalne i udane połączenie wielu smaków. Lekko kwaśny i słony, ugotowany na wywarze z dodatkiem goździków o wyrazistym, słodko-ostrym posmaku, podawany jest ze słodkimi suszonymi morelami. Wybierz te duże i mięsiste – będą najlepsze. Owoce również ugotuj w wywarze. Nie tylko zmiękną, ale również nadadzą zupie dodatkowej, subtelnej słodyczy. Pokrój je i podawaj do każdej porcji barszczu. Żeby nieco urozmaicić danie, dodaj do niego także trochę suszonych śliwek. Ciekawy efekt uzyskasz, sięgając po śliwki wędzone. Sprawdzi się także doprawienie całości szczyptą cynamonu, która wzmocni korzenny aromat zupy. Barszcz z morelami nadawać się będzie do podania przy wielu okazjach. Nie tylko podczas świąt, ale także jako przystawka lub pierwsze danie podczas uroczystego obiadu. Podawaj go ze świeżo zmielonym pieprzem i francuskimi paluszkami. Sprawdź nasz sposób na niecodzienne przygotowanie barszczu czerwonego i przekonaj się, jak łatwo i szybko zrobisz tę pyszną zupę. Do dzieła!