Barszcz z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz z morelami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

50 gramów

4 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 l wody z morelami i goździkami przez 10 min.

Barszcz z morelami - Krok 1

Krok 2

Wyjmij morele i goździki. Dodaj Barszcz czerwony Knorr do wody z morelami.

Barszcz z morelami - Krok 2

Krok 3

Drobno pokrój morele. Podawaj zupę z morelami i świeżym pieprzem.

Barszcz z morelami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do barszczu możesz też dodać anyż lub kawałek świeżego imbiru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz z morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz z morelamiBarszcz z morelami

Barszcz z morelami to oryginalne i udane połączenie wielu smaków. Lekko kwaśny i słony, ugotowany na wywarze z dodatkiem goździków o wyrazistym, słodko-ostrym posmaku, podawany jest ze słodkimi suszonymi morelami. Wybierz te duże i mięsiste – będą najlepsze. Owoce również ugotuj w wywarze. Nie tylko zmiękną, ale również nadadzą zupie dodatkowej, subtelnej słodyczy. Pokrój je i podawaj do każdej porcji barszczu. Żeby nieco urozmaicić danie, dodaj do niego także trochę suszonych śliwek. Ciekawy efekt uzyskasz, sięgając po śliwki wędzone. Sprawdzi się także doprawienie całości szczyptą cynamonu, która wzmocni korzenny aromat zupy. Barszcz z morelami nadawać się będzie do podania przy wielu okazjach. Nie tylko podczas świąt, ale także jako przystawka lub pierwsze danie podczas uroczystego obiadu. Podawaj go ze świeżo zmielonym pieprzem i francuskimi paluszkami. Sprawdź nasz sposób na niecodzienne przygotowanie barszczu czerwonego i przekonaj się, jak łatwo i szybko zrobisz tę pyszną zupę. Do dzieła!