Barszcz czerwony z łazankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z łazankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

69 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 sztuka

2 sztuki

4 ziarna

ciasto:

200 gramów

2 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę rozdrobnij, zalej 1,5 l wody, dodaj przyprawy i zagotuj.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 1

Krok 2

Dodaj kostkę bulionową Knorr i gotuj całość około 15 minut.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 2

Krok 3

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 3

Krok 4

Następnie połącz składniki na łazanki i dokładnie wyrabiaj, aż powstanie gładkie ciasto.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 4

Krok 5

Rozwałkuj ciasto na cienki płat i krój nożem na łazanki, czyli romby o bokach około 1,5 cm. Następnie gotuj je w lekko osolonym wrzątku. Poczekaj, aż łazanki wypłyną na powierzchnię i gotuj je jeszcze przez 2 minuty.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 5

Krok 6

Gotowy barszcz podawaj z łazankami.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z łazankami Barszcz czerwony z łazankami

Domowy makaron typu łazanki będzie świetnym dodatkiem do wielu zup. Aby go przygotować, wystarczy połączyć jajka z mąką i wodą, wyrobić z tych składników gładkie ciasto, rozwałkować je i pokroić w romby odpowiedniej wielkości. Ugotowane dobrze skomponują się z barszczem czerwonym z tego przepisu, który powstaje na bulionie przygotowanym z włoszczyzny i esencji wołowej. Po dodaniu do niego barszczu ekspresowego oraz gotowych łazanek stanie się wyjątkowo smacznym daniem, które z powodzeniem podasz na codzienny obiad i wyjątkowe uroczystości, np. święta Bożego Narodzenia. Dopraw je do smaku – wedle uznania – świeżo zmielonym czarnym pieprzem, majerankiem czy natką pietruszki. Zadziwiająco dobry rezultat może przynieść dodanie szczypty… cynamonu. Jeśli lubisz zupy zabielane, dodaj do niej niewielką ilość zahartowanej śmietany. Gotowe danie podawaj na gorąco w głębokich talerzach lub specjalnych bulionówkach. Sprawdź, jak łatwe może być przygotowanie barszczu czerwonego z łazankami według tego przepisu. Koniecznie go wypróbuj i podziel się swoją opinią.