Barszcz czerwony z łazankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z łazankami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
76 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 pęczka

1 sztuka

2 sztuki

4 ziarna

ciasto:

200 gramów

2 sztuki

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę rozdrobnij, zalej 1,5 l wody, dodaj przyprawy i zagotuj.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 1

Krok 2

Dodaj kostkę bulionową Knorr i gotuj całość około 15 minut.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 2

Krok 3

Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 3

Krok 4

Następnie połącz składniki na łazanki i dokładnie wyrabiaj, aż powstanie gładkie ciasto.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 4

Krok 5

Rozwałkuj ciasto na cienki płat i krój nożem na łazanki, czyli romby o bokach około 1,5 cm. Następnie gotuj je w lekko osolonym wrzątku. Poczekaj, aż łazanki wypłyną na powierzchnię i gotuj je jeszcze przez 2 minuty.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 5

Krok 6

Gotowy barszcz podawaj z łazankami.

Barszcz czerwony z łazankami  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z łazankami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z łazankami Barszcz czerwony z łazankami

Domowy makaron typu łazanki będzie świetnym dodatkiem do wielu zup. Aby go przygotować, wystarczy połączyć jajka z mąką i wodą, wyrobić z tych składników gładkie ciasto, rozwałkować je i pokroić w romby odpowiedniej wielkości. Ugotowane dobrze skomponują się z barszczem czerwonym z tego przepisu, który powstaje na bulionie przygotowanym z włoszczyzny i esencji wołowej. Po dodaniu do niego barszczu ekspresowego oraz gotowych łazanek stanie się wyjątkowo smacznym daniem, które z powodzeniem podasz na codzienny obiad i wyjątkowe uroczystości, np. święta Bożego Narodzenia. Dopraw je do smaku – wedle uznania – świeżo zmielonym czarnym pieprzem, majerankiem czy natką pietruszki. Zadziwiająco dobry rezultat może przynieść dodanie szczypty… cynamonu. Jeśli lubisz zupy zabielane, dodaj do niej niewielką ilość zahartowanej śmietany. Gotowe danie podawaj na gorąco w głębokich talerzach lub specjalnych bulionówkach. Sprawdź, jak łatwe może być przygotowanie barszczu czerwonego z łazankami według tego przepisu. Koniecznie go wypróbuj i podziel się swoją opinią.