
Składniki
1 opakowanie
0.5 pęczka
1 sztuka
2 sztuki
4 ziarna
ciasto:
200 gramów
2 sztuki
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę rozdrobnij, zalej 1,5 l wody, dodaj przyprawy i zagotuj.

Krok 2
Dodaj kostkę bulionową Knorr i gotuj całość około 15 minut.

Krok 3
Dopraw wywar torebką barszczu czerwonego Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Następnie połącz składniki na łazanki i dokładnie wyrabiaj, aż powstanie gładkie ciasto.

Krok 5
Rozwałkuj ciasto na cienki płat i krój nożem na łazanki, czyli romby o bokach około 1,5 cm. Następnie gotuj je w lekko osolonym wrzątku. Poczekaj, aż łazanki wypłyną na powierzchnię i gotuj je jeszcze przez 2 minuty.

Krok 6
Gotowy barszcz podawaj z łazankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z łazankami
Domowy makaron typu łazanki będzie świetnym dodatkiem do wielu zup. Aby go przygotować, wystarczy połączyć jajka z mąką i wodą, wyrobić z tych składników gładkie ciasto, rozwałkować je i pokroić w romby odpowiedniej wielkości. Ugotowane dobrze skomponują się z barszczem czerwonym z tego przepisu, który powstaje na bulionie przygotowanym z włoszczyzny i esencji wołowej. Po dodaniu do niego barszczu ekspresowego oraz gotowych łazanek stanie się wyjątkowo smacznym daniem, które z powodzeniem podasz na codzienny obiad i wyjątkowe uroczystości, np. święta Bożego Narodzenia. Dopraw je do smaku – wedle uznania – świeżo zmielonym czarnym pieprzem, majerankiem czy natką pietruszki. Zadziwiająco dobry rezultat może przynieść dodanie szczypty… cynamonu. Jeśli lubisz zupy zabielane, dodaj do niej niewielką ilość zahartowanej śmietany. Gotowe danie podawaj na gorąco w głębokich talerzach lub specjalnych bulionówkach. Sprawdź, jak łatwe może być przygotowanie barszczu czerwonego z łazankami według tego przepisu. Koniecznie go wypróbuj i podziel się swoją opinią.