Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
500 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, pokrój i ugotuj. Wywar dopraw do smaku.
Krok 2
Buraki obierz, zetrzyj na tarce i włóż do zupy razem z posiekanym czosnkiem.
Krok 3
Gotuj na małym ogniu przez 40 minut, dopraw do smaku i wymieszaj z koncentratem. Odcedź przez sitko.
Krok 4
Barszczyk podawaj razem z uszkami nadziewanymi grzybami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej