Czerwony barszczyk z uszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwony barszczyk z uszkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

500 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój i ugotuj. Wywar dopraw do smaku.

Krok 2

Buraki obierz, zetrzyj na tarce i włóż do zupy razem z posiekanym czosnkiem.

Krok 3

Gotuj na małym ogniu przez 40 minut, dopraw do smaku i wymieszaj z koncentratem. Odcedź przez sitko.

Krok 4

Barszczyk podawaj razem z uszkami nadziewanymi grzybami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej