Czerwony barszczyk z uszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwony barszczyk z uszkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

500 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój i ugotuj. Wywar dopraw do smaku.

Krok 2

Buraki obierz, zetrzyj na tarce i włóż do zupy razem z posiekanym czosnkiem.

Krok 3

Gotuj na małym ogniu przez 40 minut, dopraw do smaku i wymieszaj z koncentratem. Odcedź przez sitko.

Krok 4

Barszczyk podawaj razem z uszkami nadziewanymi grzybami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwony barszczyk z uszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Stromboli
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej