
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
500 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, pokrój i ugotuj. Wywar dopraw do smaku.
Krok 2
Buraki obierz, zetrzyj na tarce i włóż do zupy razem z posiekanym czosnkiem.
Krok 3
Gotuj na małym ogniu przez 40 minut, dopraw do smaku i wymieszaj z koncentratem. Odcedź przez sitko.
Krok 4
Barszczyk podawaj razem z uszkami nadziewanymi grzybami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej