Barszcz ukraiński

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

907 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

256 osób wydrukowało

Pobierz pdf

546 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

4 sztuki

200 mililitrów

0.5 pęczka

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej 2 litrami wody i ugotuj. Dodaj kostkę rosołową Knorr oraz mrożone warzywa. Całość gotuj około 10 minut. Aby zupa była bardziej sycąca, do wywaru możesz dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę.

Barszcz ukraiński  - Krok 1

Krok 2

Wywar zapraw śmietaną, dopraw torebką barszczu czerwonego Knorr.

Barszcz ukraiński  - Krok 2

Krok 3

Gotową zupę podawaj posypaną posiekanym koperkiem.

Barszcz ukraiński  - Krok 3
31

Opinie o przepisie

  • Zofia Górowska

    Zofia Górowska

    To nie barszcz ukraiński. A gdzie kapusta i fasola. Barszcz z torebki? To parodia a nie barszcz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga W-ska

    Aga W-ska

    supe szczegolnie na jesienne dni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominik Murczak

    Dominik Murczak

    właśnie celna uwaga

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Gruszczyński

    Andrzej Gruszczyński

    bo w przepisie o nich ani słowa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Gruszczyński

    Andrzej Gruszczyński

    a gdzie te pulpeciki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Kruczek

    Zbigniew Kruczek

    -piekne kucharki-smaczne danie ot wszystko!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Bocianowska

    Jolanta Bocianowska

    Zupa z papierka?????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Romiński

    Mieczysław Romiński

    To jest reklama KNORRA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Romiński

    Mieczysław Romiński

    Trzeba wpierw spróbować. Jak może być dobry barszcz z torebki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hologramy Els Semestralne

    Hologramy Els Semestralne

    to jest miedziany :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożenna Piotrowska

    Bożenna Piotrowska

    a co to za rudy kolor?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka

    czy jest w nim mięso..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Wójtowicz

    Jacek Wójtowicz

    to raczej gorący kubek jest a nie barszcz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Plata

    Jerzy Plata

    No tak ..... lubie chemie !!! a gdzie w tym ukladzie dziadkowy barszczyk ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Pasztelan

    Iwona Pasztelan

    Ja taki nie ukrainski robie tak...jakiegos tam gnatka gotuje z minimum wegetki oczywiscie do smaku.Buraczki swieze obrane w plasterki I do miekkosci,ciut bialej pietruchy,ciut selera,nie za wiele.jak te warzywka miekkie wyjmuje I blenderem traktuje.wrzucam ziemniaczki dodaje caly mix.troszke podgotuje I kwasne jabluszka pokrojone w cwiartki.Gdy jyz wszystko przejdzie jablkami doprawiam cukrem , sola ciut kwasku cytr.i od upodoban zaprawiam maczka smietanka,jak kto lubi.Taki barszcz jest naturalny , zdrowy a moje dziecko nie wie ze zjada buraczki:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Frantkiewicz

    Jan Frantkiewicz

    gotować w przeciagu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paw Zab

    Paw Zab

    to nie barszcz to trujące ścierwo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Zamorski

    Marcin Zamorski

    E tam, do bani z takimi przepisami - po co psuć czyste przemysłowe substancje jakimiś kurde warzywami czy kiełbasą. Fuj.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Bzdawski

    Sebastian Bzdawski

    taki to lipa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Hoffmann

    Jan Hoffmann

    Zgadzam się w zupełności z Jarkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Sylwester

    Waldemar Sylwester

    Taką sobie dzisiaj ugotowałem w 30 minut , ale bez dodatku proszków i ze świeżych warzyw a nie mrożonych . Troszkę pracy aby obrać i pokroić warzywa ale przeżyłem :) i mam w/g mojego gustu .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kukla

    Marek Kukla

    Jasne że najbardziej doskonałe są zupy z torebki i kostki firmy Knorr :P i jakie zdrowe :D Najbardziej mnie zastanawia co może być szlachetnego w rosole z kostki... chyba że, zawiera pierwiastki szlachetne wraz z cała tablicą Mendelejewa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Szabłowski

    Tomasz Szabłowski

    W pogoni za oszczędnością czasu i pieniędzy będziemy kupować kiełbasę w proszku.Horror

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Schönbächler

    Marta Schönbächler

    ja barszcz uranski robie na wedzonce,dodaje seler,marchew,por pietruszke,czosnek, cebule ziemniaki,troche bialej kapusty,fasolke zielona szparagowa,lisc laurowy ,ziele angielskie i oczywiscie podstawowe buraczki.przyprawiam przyprawami ,do smaku ocet i cukier i smietana. i to sie nazywa prawdziwy barszcze ukrainski!!!! wczoraj robilam. zostal na dzisiejszy obiad i smakuje lepiej ,bo sie przegryzl. a, na drugie placki ziemniaczane. pychota!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stryjewska

    Katarzyna Stryjewska

    hahaha, ale przepis --badziewie z torebki !!!ten, ta P. powinien sie wstydzic takiego przepisu !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Lasecki

    Tadeusz Lasecki

    pomidorki stópkami rozgniatane i kluseczki dłońmi rozrabiane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urban Lisiecki

    Urban Lisiecki

    papu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Kisser

    Iwona Kisser

    Aż dziwne, że koperek ma być świeży a śmietana nie sproszkowana:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arko Lord

    Arko Lord

    Na tej chemii daleko nie pojedziesz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Świeże ryby prosto z kutra

    Świeże ryby prosto z kutra

    Tylko i wyłącznie na prawdziwych buraczkach ! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz ukraiński Barszcz ukraiński

Wypróbuj barszcz ukraiński z pulpecikami według naszego przepisu – jest smaczny i esencjonalny, a w dodatku jego przygotowanie zajmie ci tylko pół godziny. Barszcz ukraiński to popularna zupa pochodząca ze Wschodniej Europy. Początkowo zupę przyrządzano z ziela zwanego barszczem, które zakwaszano kwasem z mąki ryżowej. Obecnie barszcz ukraiński zdecydowanie odbiega od dawnej receptury. Zupę z tego przepisu przygotujesz na bazie mrożonych warzyw, ziemniaków, śmietany barszczu czerwonego Knorr oraz bulionu drobiowo-wołowego. A dodatkiem będzie świeży, posiekany koperek. Jeżeli chcesz zjeść barszcz ukraiński w tradycyjnej wersji, możesz podawać go z pszennym pieczywem, ziemniakami lub z małymi pulpecikami z mięsa mielonego. Pyszna i gęsta od warzyw zupa doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny.