Składniki
450 gramów
4 sztuki
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
0.5 pęczka
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej 2 litrami wody i ugotuj. Dodaj kostkę rosołową Knorr oraz mrożone warzywa. Całość gotuj około 10 minut. Aby zupa była bardziej sycąca, do wywaru możesz dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Krok 2
Wywar zapraw śmietaną, dopraw torebką barszczu czerwonego Knorr.
Krok 3
Gotową zupę podawaj posypaną posiekanym koperkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz ukraiński
Wypróbuj barszcz ukraiński z pulpecikami według naszego przepisu – jest smaczny i esencjonalny, a w dodatku jego przygotowanie zajmie ci tylko pół godziny. Barszcz ukraiński to popularna zupa pochodząca ze Wschodniej Europy. Początkowo zupę przyrządzano z ziela zwanego barszczem, które zakwaszano kwasem z mąki ryżowej. Obecnie barszcz ukraiński zdecydowanie odbiega od dawnej receptury. Zupę z tego przepisu przygotujesz na bazie mrożonych warzyw, ziemniaków, śmietany barszczu czerwonego Knorr oraz bulionu drobiowo-wołowego. A dodatkiem będzie świeży, posiekany koperek. Jeżeli chcesz zjeść barszcz ukraiński w tradycyjnej wersji, możesz podawać go z pszennym pieczywem, ziemniakami lub z małymi pulpecikami z mięsa mielonego. Pyszna i gęsta od warzyw zupa doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny.