
Składniki
450 gramów
4 sztuki
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
0.5 pęczka
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej 2 litrami wody i ugotuj. Dodaj kostkę rosołową Knorr oraz mrożone warzywa. Całość gotuj około 10 minut. Aby zupa była bardziej sycąca, do wywaru możesz dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę.

Krok 2
Wywar zapraw śmietaną, dopraw torebką barszczu czerwonego Knorr.

Krok 3
Gotową zupę podawaj posypaną posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz ukraiński
Wypróbuj barszcz ukraiński z pulpecikami według naszego przepisu – jest smaczny i esencjonalny, a w dodatku jego przygotowanie zajmie ci tylko pół godziny. Barszcz ukraiński to popularna zupa pochodząca ze Wschodniej Europy. Początkowo zupę przyrządzano z ziela zwanego barszczem, które zakwaszano kwasem z mąki ryżowej. Obecnie barszcz ukraiński zdecydowanie odbiega od dawnej receptury. Zupę z tego przepisu przygotujesz na bazie mrożonych warzyw, ziemniaków, śmietany barszczu czerwonego Knorr oraz bulionu drobiowo-wołowego. A dodatkiem będzie świeży, posiekany koperek. Jeżeli chcesz zjeść barszcz ukraiński w tradycyjnej wersji, możesz podawać go z pszennym pieczywem, ziemniakami lub z małymi pulpecikami z mięsa mielonego. Pyszna i gęsta od warzyw zupa doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny.