Barszcz ukraiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ukraiński

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

918 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

263 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

549 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

4 sztuki

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

0.5 pęczka

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej 2 litrami wody i ugotuj. Dodaj kostkę rosołową Knorr oraz mrożone warzywa. Całość gotuj około 10 minut. Aby zupa była bardziej sycąca, do wywaru możesz dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę.

Barszcz ukraiński  - Krok 1

Krok 2

Wywar zapraw śmietaną, dopraw torebką barszczu czerwonego Knorr.

Barszcz ukraiński  - Krok 2

Krok 3

Gotową zupę podawaj posypaną posiekanym koperkiem.

Barszcz ukraiński  - Krok 3
31

Opinie o przepisie

  • Zofia Górowska

    Zofia Górowska , 18.12.2017

    To nie barszcz ukraiński. A gdzie kapusta i fasola. Barszcz z torebki? To parodia a nie barszcz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga W-ska

    Aga W-ska , 05.09.2016

    supe szczegolnie na jesienne dni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominik Murczak

    Dominik Murczak , 19.03.2016

    właśnie celna uwaga

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Gruszczyński

    Andrzej Gruszczyński , 19.03.2016

    bo w przepisie o nich ani słowa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Gruszczyński

    Andrzej Gruszczyński , 19.03.2016

    a gdzie te pulpeciki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Kruczek

    Zbigniew Kruczek , 07.11.2014

    -piekne kucharki-smaczne danie ot wszystko!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Bocianowska

    Jolanta Bocianowska , 06.11.2014

    Zupa z papierka?????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Romiński

    Mieczysław Romiński , 06.11.2014

    To jest reklama KNORRA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Romiński

    Mieczysław Romiński , 06.11.2014

    Trzeba wpierw spróbować. Jak może być dobry barszcz z torebki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hologramy Els Semestralne

    Hologramy Els Semestralne , 06.11.2014

    to jest miedziany :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożenna Piotrowska

    Bożenna Piotrowska , 06.11.2014

    a co to za rudy kolor?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Czajka

    Roman Czajka , 06.11.2014

    czy jest w nim mięso..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Wójtowicz

    Jacek Wójtowicz , 06.11.2014

    to raczej gorący kubek jest a nie barszcz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Plata

    Jerzy Plata , 06.11.2014

    No tak ..... lubie chemie !!! a gdzie w tym ukladzie dziadkowy barszczyk ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Pasztelan

    Iwona Pasztelan , 06.11.2014

    Ja taki nie ukrainski robie tak...jakiegos tam gnatka gotuje z minimum wegetki oczywiscie do smaku.Buraczki swieze obrane w plasterki I do miekkosci,ciut bialej pietruchy,ciut selera,nie za wiele.jak te warzywka miekkie wyjmuje I blenderem traktuje.wrzucam ziemniaczki dodaje caly mix.troszke podgotuje I kwasne jabluszka pokrojone w cwiartki.Gdy jyz wszystko przejdzie jablkami doprawiam cukrem , sola ciut kwasku cytr.i od upodoban zaprawiam maczka smietanka,jak kto lubi.Taki barszcz jest naturalny , zdrowy a moje dziecko nie wie ze zjada buraczki:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Frantkiewicz

    Jan Frantkiewicz , 06.11.2014

    gotować w przeciagu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paw Zab

    Paw Zab , 06.11.2014

    to nie barszcz to trujące ścierwo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Zamorski

    Marcin Zamorski , 06.11.2014

    E tam, do bani z takimi przepisami - po co psuć czyste przemysłowe substancje jakimiś kurde warzywami czy kiełbasą. Fuj.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Bzdawski

    Sebastian Bzdawski , 06.11.2014

    taki to lipa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Hoffmann

    Jan Hoffmann , 06.11.2014

    Zgadzam się w zupełności z Jarkiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Sylwester

    Waldemar Sylwester , 06.11.2014

    Taką sobie dzisiaj ugotowałem w 30 minut , ale bez dodatku proszków i ze świeżych warzyw a nie mrożonych . Troszkę pracy aby obrać i pokroić warzywa ale przeżyłem :) i mam w/g mojego gustu .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Kukla

    Marek Kukla , 06.11.2014

    Jasne że najbardziej doskonałe są zupy z torebki i kostki firmy Knorr :P i jakie zdrowe :D Najbardziej mnie zastanawia co może być szlachetnego w rosole z kostki... chyba że, zawiera pierwiastki szlachetne wraz z cała tablicą Mendelejewa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Szabłowski

    Tomasz Szabłowski , 06.11.2014

    W pogoni za oszczędnością czasu i pieniędzy będziemy kupować kiełbasę w proszku.Horror

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Schönbächler

    Marta Schönbächler , 06.11.2014

    ja barszcz uranski robie na wedzonce,dodaje seler,marchew,por pietruszke,czosnek, cebule ziemniaki,troche bialej kapusty,fasolke zielona szparagowa,lisc laurowy ,ziele angielskie i oczywiscie podstawowe buraczki.przyprawiam przyprawami ,do smaku ocet i cukier i smietana. i to sie nazywa prawdziwy barszcze ukrainski!!!! wczoraj robilam. zostal na dzisiejszy obiad i smakuje lepiej ,bo sie przegryzl. a, na drugie placki ziemniaczane. pychota!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stryjewska

    Katarzyna Stryjewska , 06.11.2014

    hahaha, ale przepis --badziewie z torebki !!!ten, ta P. powinien sie wstydzic takiego przepisu !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Lasecki

    Tadeusz Lasecki , 06.11.2014

    pomidorki stópkami rozgniatane i kluseczki dłońmi rozrabiane

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urban Lisiecki

    Urban Lisiecki , 06.11.2014

    papu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Kisser

    Iwona Kisser , 06.11.2014

    Aż dziwne, że koperek ma być świeży a śmietana nie sproszkowana:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Arko Lord

    Arko Lord , 06.11.2014

    Na tej chemii daleko nie pojedziesz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Świeże ryby prosto z kutra

    Świeże ryby prosto z kutra , 06.11.2014

    Tylko i wyłącznie na prawdziwych buraczkach ! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ukraiński  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz ukraiński Barszcz ukraiński

Wypróbuj barszcz ukraiński z pulpecikami według naszego przepisu – jest smaczny i esencjonalny, a w dodatku jego przygotowanie zajmie ci tylko pół godziny. Barszcz ukraiński to popularna zupa pochodząca ze Wschodniej Europy. Początkowo zupę przyrządzano z ziela zwanego barszczem, które zakwaszano kwasem z mąki ryżowej. Obecnie barszcz ukraiński zdecydowanie odbiega od dawnej receptury. Zupę z tego przepisu przygotujesz na bazie mrożonych warzyw, ziemniaków, śmietany barszczu czerwonego Knorr oraz bulionu drobiowo-wołowego. A dodatkiem będzie świeży, posiekany koperek. Jeżeli chcesz zjeść barszcz ukraiński w tradycyjnej wersji, możesz podawać go z pszennym pieczywem, ziemniakami lub z małymi pulpecikami z mięsa mielonego. Pyszna i gęsta od warzyw zupa doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny.