Żurek aromatyzowany rozmarynem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obrać i umyć. Zetrzeć na tarce marchew, pietruszkę i seler.

Krok 2

Cebulę drobno usiekać , a ziemniaki pokroić w drobna kostkę.

Krok 3

Wszystko włożyć do garnka. Dorzucić rozmaryn, łyżeczkę majeranku i włożyć kiełbaski. Zalać wodą.

Krok 4

Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu przez 30 minut.

Krok 5

Wyjąć kiełbaski i odłożyć rozmaryn. Wlać śmietankę. Doprawić zupę do smaku delikatem Knorr, pieprzem i majerankiem.

Krok 6

Podawać wkładając do zupy biała kiełbaskę -całą lub pokrojoną w plasterki.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa w  płynie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa w  płynie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej