Składniki
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 szklanki
1 opakowanie
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obrać i umyć. Zetrzeć na tarce marchew, pietruszkę i seler.
Krok 2
Cebulę drobno usiekać , a ziemniaki pokroić w drobna kostkę.
Krok 3
Wszystko włożyć do garnka. Dorzucić rozmaryn, łyżeczkę majeranku i włożyć kiełbaski. Zalać wodą.
Krok 4
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu przez 30 minut.
Krok 5
Wyjąć kiełbaski i odłożyć rozmaryn. Wlać śmietankę. Doprawić zupę do smaku delikatem Knorr, pieprzem i majerankiem.
Krok 6
Podawać wkładając do zupy biała kiełbaskę -całą lub pokrojoną w plasterki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Żurek na wędzonce Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej