Żurek aromatyzowany rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek aromatyzowany rozmarynem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 szklanki

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obrać i umyć. Zetrzeć na tarce marchew, pietruszkę i seler.

Krok 2

Cebulę drobno usiekać , a ziemniaki pokroić w drobna kostkę.

Krok 3

Wszystko włożyć do garnka. Dorzucić rozmaryn, łyżeczkę majeranku i włożyć kiełbaski. Zalać wodą.

Krok 4

Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu przez 30 minut.

Krok 5

Wyjąć kiełbaski i odłożyć rozmaryn. Wlać śmietankę. Doprawić zupę do smaku delikatem Knorr, pieprzem i majerankiem.

Krok 6

Podawać wkładając do zupy biała kiełbaskę -całą lub pokrojoną w plasterki.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek aromatyzowany rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej