
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 szklanki
1 opakowanie
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obrać i umyć. Zetrzeć na tarce marchew, pietruszkę i seler.
Krok 2
Cebulę drobno usiekać , a ziemniaki pokroić w drobna kostkę.
Krok 3
Wszystko włożyć do garnka. Dorzucić rozmaryn, łyżeczkę majeranku i włożyć kiełbaski. Zalać wodą.
Krok 4
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu przez 30 minut.
Krok 5
Wyjąć kiełbaski i odłożyć rozmaryn. Wlać śmietankę. Doprawić zupę do smaku delikatem Knorr, pieprzem i majerankiem.
Krok 6
Podawać wkładając do zupy biała kiełbaskę -całą lub pokrojoną w plasterki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Żurek na wędzonce Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























