
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 szklanki
1 opakowanie
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obrać i umyć. Zetrzeć na tarce marchew, pietruszkę i seler.
Krok 2
Cebulę drobno usiekać , a ziemniaki pokroić w drobna kostkę.
Krok 3
Wszystko włożyć do garnka. Dorzucić rozmaryn, łyżeczkę majeranku i włożyć kiełbaski. Zalać wodą.
Krok 4
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu przez 30 minut.
Krok 5
Wyjąć kiełbaski i odłożyć rozmaryn. Wlać śmietankę. Doprawić zupę do smaku delikatem Knorr, pieprzem i majerankiem.
Krok 6
Podawać wkładając do zupy biała kiełbaskę -całą lub pokrojoną w plasterki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Żurek na wędzonce Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej