Żurek z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

heart
519 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

238 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

600 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki i ugotuj w 600 mililitrach wody.

Żurek z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Połącz śmietankę z zawartością opakowania Żurek Knorr.

Żurek z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Gdy ziemniaki będą gotowe, dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę, majeranek i mix śmietanki z zupą Knorr. Gotuj przez 8 minut na wolnym ogniu.

Żurek z kiełbasą - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Mariusz Cyman

    Mariusz Cyman , 02.07.2016

    co to za zurek z torebki ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Żurek z białą kiełbasą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żurek z kiełbasąŻurek z kiełbasą

Żurek to popularna zupa, której smak zna niemal każdy. Dobry żurek powinien być odpowiednio kwaśny, gęsty, pachnący majerankiem. Do jego przygotowania użyj białej kiełbasy. Sprawdzi się także wędzony boczek albo żeberka, ale biała kiełbasa nada mi wyjątkowego charakteru. Zacznij od ugotowania ziemniaków, a następnie dodaj pokrojoną na niewielkie kawałki kiełbasę oraz żurek. Kwaskowaty smak doskonale złagodzi dodatek słodkiej śmietanki. Jeśli chcesz, ugotuj kiełbasę w całości, a następnie wyjmij ją i serwuj na osobnym talerzyku. Na kilka sposobów podasz także ziemniaki. Dobrym wariantem będzie podanie ich w formie purée. Żurek śląski to zupa, która sprawdzi się na wiele okazji. Zwyczajowo podaje się ją na wielkanocne śniadanie, ale będzie stanowiła także pyszny codzienny obiad. Dzięki dodatkowi ziemniaków oraz kiełbasy żurek może być serwowany jako danie jednogarnkowe. Spróbuj go także w rzadziej spotykanej wersji, np. z dodatkiem plastrów twarogu albo chlebowymi grzankami. Smacznego!