Żurek z torebki z ziemniakami i kiełbasą - przepis | Przepisy.pl pixel

Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
999 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

342 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kiełbasę, ziemniaki i cebulę w plasterki.

Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj Żurek Knorr według przepisu na opakowaniu.

Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Podsmaż na gorącym oleju ziemniaki na złoto, odłóż na bok. Podsmaż kiełbasę i cebulę.

Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Dodaj do żurku rozkruszoną Przyprawę w mini kostkach Knorr, zagotuj. Rozłóż dodatki na talerze, zalej gotowym żurkiem i posyp natką.

Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Bono Bono

    Bono Bono , 18.10.2019

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Jamrozik

    Kamila Jamrozik , 04.11.2018

    pychotka!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żurek z chrzanem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą

Szukasz inspiracji na smaczne klasyczne danie obiadowe? Postaw na żurek, który wyróżnia się charakterystycznym, delikatnie kwaśnym smakiem. Zupa jest gęsta i pikantna, a jej przygotowanie dość proste. Na początek ugotuj ziemniaki w mundurkach i pokrój je w plasterki razem z kiełbasą i cebulą. Podsmaż te składniki na patelni. Jeśli lubisz aromatyczne potrawy, dorzuć w trakcie smażenia na przykład zioła prowansalskie. Żurek z torebki wymieszaj z wodą i przypraw do smaku majerankiem oraz czosnkiem. Ułóż na talerzu dodatki przygotowane na patelni i zalej je zupą. Zyska ziołową nutę, jeśli posypiesz ją dodatkowo posiekaną natką pietruszki lub kolendrą. Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą będzie też smaczny wzbogacony ugotowanym na twardo jajkiem lub chipsami przygotowanymi z boczku. Na koniec zupę udekoruj kleksem kwaśnej śmietany i posyp mieloną papryką. Ugotuj żurek i przekonaj się, jak smakuje z proponowanymi dodatkami. Z podanego przepisu dowiesz się, jak go krok po kroku przyrządzić. Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią.