Żurek z torebki z ziemniakami i kiełbasą - przepis | Przepisy.pl pixel

Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
999 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

340 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kiełbasę, ziemniaki i cebulę w plasterki.

Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj Żurek Knorr według przepisu na opakowaniu.

Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Podsmaż na gorącym oleju ziemniaki na złoto, odłóż na bok. Podsmaż kiełbasę i cebulę.

Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Dodaj do żurku rozkruszoną Przyprawę w mini kostkach Knorr, zagotuj. Rozłóż dodatki na talerze, zalej gotowym żurkiem i posyp natką.

Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Bono Bono

    Bono Bono , 18.10.2019

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Jamrozik

    Kamila Jamrozik , 04.11.2018

    pychotka!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą

Szukasz inspiracji na smaczne klasyczne danie obiadowe? Postaw na żurek, który wyróżnia się charakterystycznym, delikatnie kwaśnym smakiem. Zupa jest gęsta i pikantna, a jej przygotowanie dość proste. Na początek ugotuj ziemniaki w mundurkach i pokrój je w plasterki razem z kiełbasą i cebulą. Podsmaż te składniki na patelni. Jeśli lubisz aromatyczne potrawy, dorzuć w trakcie smażenia na przykład zioła prowansalskie. Żurek z torebki wymieszaj z wodą i przypraw do smaku majerankiem oraz czosnkiem. Ułóż na talerzu dodatki przygotowane na patelni i zalej je zupą. Zyska ziołową nutę, jeśli posypiesz ją dodatkowo posiekaną natką pietruszki lub kolendrą. Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą będzie też smaczny wzbogacony ugotowanym na twardo jajkiem lub chipsami przygotowanymi z boczku. Na koniec zupę udekoruj kleksem kwaśnej śmietany i posyp mieloną papryką. Ugotuj żurek i przekonaj się, jak smakuje z proponowanymi dodatkami. Z podanego przepisu dowiesz się, jak go krok po kroku przyrządzić. Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią.