Lasagne ze śmietaną - z sosem śmietanowym | Przepisy.pl pixel

Lasagne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

heart
2500 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

716 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1424 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

150 gramów

400 gramów

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso mielone na oleju. Dodaj pomidory z puszki, a następnie Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne, dzięki któremu uzyskasz włoski smak i odpowiednią gęstość sosu, który dobrze połączy sos z mięsem i makaronem, a lasagne nie będzie się rozwarstwiała. Po zagotowaniu, gotuj jeszcze przez 2-3 minuty.

Lasagne - Krok 1

Krok 2

Układaj w formie do zapiekanek na przemian sos i makaron lasagne. Rozpocznij i zakończ na sosie.

Lasagne - Krok 2

Krok 3

Na wierzchu rozsmaruj śmietanę i posyp serem, całość dokładnie przykryj folią aluminiową. Piecz w nagrzanym piekarniku w 200 °C przez 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się zapiekł.

Lasagne - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Sos do lasagne możesz wzbogacić dodaj do niego cukinię lub suszone pomidory. 

99

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 25.09.2023

    Dla mnie ten przepis nie jest pracochłonny, mało tego każdy sobie z nim poradzi. Sos bolognese Knorr idealnie skraca nam czas przygotowania.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mephisto76

    Mephisto76 , 26.06.2021

    Dziś zrobiłem według przepisu Lasagne wyszła super !!!! Gratuluje pomysłu i przepisu Pozdrawiam Serdecznie Mephisto76

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Kowalska

    Agnieszka Kowalska , 10.08.2017

    świetna potrawa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pet Red

    Pet Red , 24.04.2016

    ja gotuje makaron przed przełożeniem i potem daję makaron na spód

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa

    ewa , 24.02.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Kurowski

    Daniel Kurowski , 09.06.2015

    Ania masz rację :-) A kto ma rację stawia obiad i kolację ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maryla Zawartka

    Maryla Zawartka , 22.05.2015

    Pracochłonne ale uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Wołoczko

    Ewa Wołoczko , 22.05.2015

    Kasiu...kocham lasagne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Wojtyna

    Grazyna Wojtyna , 22.05.2015

    Ja tez!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Zal

    Halina Zal , 22.05.2015

    Ja nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emil Bokos

    Emil Bokos , 22.05.2015

    ale nic z torebki. ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emil Bokos

    Emil Bokos , 22.05.2015

    Prawda. nie tylko Włosi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Kamiński

    Stanisław Kamiński , 22.05.2015

    Ja też

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Łodczyk

    Bogusława Łodczyk , 22.05.2015

    Ulubione danie mojego wnuczka Filipka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 22.05.2015

    .......i ja też.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Rybak

    Danuta Rybak , 22.05.2015

    Pychotka, chyba sobie zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Kossakowska

    Zofia Kossakowska , 22.05.2015

    Miałam zaszczyt próbować wloskiej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Szewczak

    Wioletta Szewczak , 22.05.2015

    Włoskie dania są super a te makarony rewelacja pracując we włoszech doceniłam ich kuchnię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemcio Szczepański

    Przemcio Szczepański , 22.05.2015

    Garfild tez je lubi hehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Wiśniewski

    Andrzej Wiśniewski , 22.05.2015

    Ja tak sobie ale moja Wisienka to by mnie sprzedała aby zjeść lasagne.Być może ma coś lepszego niż ja - nie wiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Kolinska

    Helena Kolinska , 21.05.2015

    Aniu moźe będe się stołowac w twojej kuchni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Yoko

    Jolanta Yoko , 21.05.2015

    Uwielbiam ,ze szpinakiem pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gregor Kuchta

    Gregor Kuchta , 21.05.2015

    ale tak płaska jakaś moja jest dwa razy wyższa ::)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Palka

    Joanna Palka , 21.05.2015

    Uwielbiam włoską kuchnię ..lasagne , caneloni itp

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Chełminiak

    Monika Chełminiak , 21.05.2015

    oj prawda :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Anterska

    Aneta Anterska , 21.05.2015

    Tak,tak,tak musimy sie zdzwonic,PIEROGI !!!! Nawet mi niemow, na sama mysl leci mi slinka!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Gubala

    Teresa Gubala , 21.05.2015

    Niebo w gebie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Chojnicka

    Jadwiga Chojnicka , 21.05.2015

    Najlepsza jadłam w Tivoli

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Tressan

    Aneta Tressan , 21.05.2015

    ... PYCHOTKA ,... :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miroslawa Andrzejewska

    Miroslawa Andrzejewska , 21.05.2015

    mr uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - LasagneLasagne

Włoskie danie w najpopularniejszej odsłonie. Lasagne kusi swoim aromatem i wyglądem, a do tego jest prosta w przygotowaniu. W sezonie letnim pomidory z puszki możesz oczywiście zastąpić świeżymi. Do sosu użyj mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego. Potrawa najlepiej smakuje serwowana na gorąco, prosto z piekarnika. Może być udekorowana świeżymi listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi oraz posypana startym parmezanem. Jeśli nie lubisz bazylii, z powodzeniem zastąpisz ją rukolą lub roszponką. Pamiętaj jednak, że lasagne jest daniem na tyle aromatycznym, że nie potrzebuje wielu dodatków. Podawaj ją na obiad lub wykwintną kolację. Doskonale komponuje się z wytrawnym czerwonym winem. Jeśli zdecydujesz się na modyfikację lasagne i mięso mielone zastąpisz drobiem, lepsze będzie wytrawne wino białe.