Lasagne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

2318 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

606 osób wydrukowało

Pobierz pdf

947 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

150 gramów

400 gramów

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso mielone na oleju. Dodaj pomidory z puszki, a następnie Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne, dzięki któremu uzyskasz włoski smak i odpowiednią gęstość sosu, który dobrze połączy sos z mięsem i makaronem, a lasagne nie będzie się rozwarstwiała. Po zagotowaniu, gotuj jeszcze przez 2-3 minuty.

Lasagne - Krok 1

Krok 2

Układaj w formie do zapiekanek na przemian sos i makaron lasagne. Rozpocznij i zakończ na sosie.

Lasagne - Krok 2

Krok 3

Na wierzchu rozsmaruj śmietanę i posyp serem, całość dokładnie przykryj folią aluminiową. Piecz w nagrzanym piekarniku w 200 °C przez 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się zapiekł.

Lasagne - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Sos do lasagne możesz wzbogacić dodaj do niego cukinię lub suszone pomidory. 

97

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Kowalska

    Agnieszka Kowalska , 10.08.2017

    świetna potrawa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pet Red

    Pet Red , 24.04.2016

    ja gotuje makaron przed przełożeniem i potem daję makaron na spód

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa

    ewa , 24.02.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Kurowski

    Daniel Kurowski , 09.06.2015

    Ania masz rację :-) A kto ma rację stawia obiad i kolację ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maryla Zawartka

    Maryla Zawartka , 22.05.2015

    Pracochłonne ale uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Wołoczko

    Ewa Wołoczko , 22.05.2015

    Kasiu...kocham lasagne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Wojtyna

    Grazyna Wojtyna , 22.05.2015

    Ja tez!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Zal

    Halina Zal , 22.05.2015

    Ja nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emil Bokos

    Emil Bokos , 22.05.2015

    ale nic z torebki. ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emil Bokos

    Emil Bokos , 22.05.2015

    Prawda. nie tylko Włosi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Kamiński

    Stanisław Kamiński , 22.05.2015

    Ja też

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Łodczyk

    Bogusława Łodczyk , 22.05.2015

    Ulubione danie mojego wnuczka Filipka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 22.05.2015

    .......i ja też.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Rybak

    Danuta Rybak , 22.05.2015

    Pychotka, chyba sobie zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Kossakowska

    Zofia Kossakowska , 22.05.2015

    Miałam zaszczyt próbować wloskiej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Szewczak

    Wioletta Szewczak , 22.05.2015

    Włoskie dania są super a te makarony rewelacja pracując we włoszech doceniłam ich kuchnię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemcio Szczepański

    Przemcio Szczepański , 22.05.2015

    Garfild tez je lubi hehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Wiśniewski

    Andrzej Wiśniewski , 22.05.2015

    Ja tak sobie ale moja Wisienka to by mnie sprzedała aby zjeść lasagne.Być może ma coś lepszego niż ja - nie wiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Kolinska

    Helena Kolinska , 21.05.2015

    Aniu moźe będe się stołowac w twojej kuchni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Yoko

    Jolanta Yoko , 21.05.2015

    Uwielbiam ,ze szpinakiem pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gregor Kuchta

    Gregor Kuchta , 21.05.2015

    ale tak płaska jakaś moja jest dwa razy wyższa ::)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Palka

    Joanna Palka , 21.05.2015

    Uwielbiam włoską kuchnię ..lasagne , caneloni itp

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Chełminiak

    Monika Chełminiak , 21.05.2015

    oj prawda :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Anterska

    Aneta Anterska , 21.05.2015

    Tak,tak,tak musimy sie zdzwonic,PIEROGI !!!! Nawet mi niemow, na sama mysl leci mi slinka!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Gubala

    Teresa Gubala , 21.05.2015

    Niebo w gebie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Chojnicka

    Jadwiga Chojnicka , 21.05.2015

    Najlepsza jadłam w Tivoli

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Tressan

    Aneta Tressan , 21.05.2015

    ... PYCHOTKA ,... :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miroslawa Andrzejewska

    Miroslawa Andrzejewska , 21.05.2015

    mr uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Zamerska

    Danuta Zamerska , 21.05.2015

    ja uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Olczak

    Agnieszka Olczak , 21.05.2015

    Właśnie przez momentem miałam okazję

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klasyczna lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - LasagneLasagne

Włoskie danie w najpopularniejszej odsłonie. Lasagne kusi swoim aromatem i wyglądem, a do tego jest prosta w przygotowaniu. W sezonie letnim pomidory z puszki możesz oczywiście zastąpić świeżymi. Do sosu użyj mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego. Potrawa najlepiej smakuje serwowana na gorąco, prosto z piekarnika. Może być udekorowana świeżymi listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi oraz posypana startym parmezanem. Jeśli nie lubisz bazylii, z powodzeniem zastąpisz ją rukolą lub roszponką. Pamiętaj jednak, że lasagne jest daniem na tyle aromatycznym, że nie potrzebuje wielu dodatków. Podawaj ją na obiad lub wykwintną kolację. Doskonale komponuje się z wytrawnym czerwonym winem. Jeśli zdecydujesz się na modyfikację lasagne i mięso mielone zastąpisz drobiem, lepsze będzie wytrawne wino białe.