
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
6 sztuk
150 gramów
400 gramów
50 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż mięso mielone na oleju. Dodaj pomidory z puszki, a następnie Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne, dzięki któremu uzyskasz włoski smak i odpowiednią gęstość sosu, który dobrze połączy sos z mięsem i makaronem, a lasagne nie będzie się rozwarstwiała. Po zagotowaniu, gotuj jeszcze przez 2-3 minuty.

Krok 2
Układaj w formie do zapiekanek na przemian sos i makaron lasagne. Rozpocznij i zakończ na sosie.

Krok 3
Na wierzchu rozsmaruj śmietanę i posyp serem, całość dokładnie przykryj folią aluminiową. Piecz w nagrzanym piekarniku w 200 °C przez 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się zapiekł.


Dobra rada:
Sos do lasagne możesz wzbogacić dodaj do niego cukinię lub suszone pomidory.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lasagne
Włoskie danie w najpopularniejszej odsłonie. Lasagne kusi swoim aromatem i wyglądem, a do tego jest prosta w przygotowaniu. W sezonie letnim pomidory z puszki możesz oczywiście zastąpić świeżymi. Do sosu użyj mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego. Potrawa najlepiej smakuje serwowana na gorąco, prosto z piekarnika. Może być udekorowana świeżymi listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi oraz posypana startym parmezanem. Jeśli nie lubisz bazylii, z powodzeniem zastąpisz ją rukolą lub roszponką. Pamiętaj jednak, że lasagne jest daniem na tyle aromatycznym, że nie potrzebuje wielu dodatków. Podawaj ją na obiad lub wykwintną kolację. Doskonale komponuje się z wytrawnym czerwonym winem. Jeśli zdecydujesz się na modyfikację lasagne i mięso mielone zastąpisz drobiem, lepsze będzie wytrawne wino białe.