Lasagne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

2277 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

593 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

909 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

6 sztuk

150 gramów

400 gramów

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso mielone na oleju. Dodaj pomidory z puszki, a następnie Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne, dzięki któremu uzyskasz włoski smak i odpowiednią gęstość sosu, który dobrze połączy sos z mięsem i makaronem, a lasagne nie będzie się rozwarstwiała. Po zagotowaniu, gotuj jeszcze przez 2-3 minuty.

Lasagne - Krok 1

Krok 2

Układaj w formie do zapiekanek na przemian sos i makaron lasagne. Rozpocznij i zakończ na sosie.

Lasagne - Krok 2

Krok 3

Na wierzchu rozsmaruj śmietanę i posyp serem, całość dokładnie przykryj folią aluminiową. Piecz w nagrzanym piekarniku w 200 °C przez 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się zapiekł.

Lasagne - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Sos do lasagne możesz wzbogacić dodaj do niego cukinię lub suszone pomidory. 

97

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Kowalska

    Agnieszka Kowalska

    świetna potrawa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pet Red

    Pet Red

    ja gotuje makaron przed przełożeniem i potem daję makaron na spód

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ewa

    ewa

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Kurowski

    Daniel Kurowski

    Ania masz rację :-) A kto ma rację stawia obiad i kolację ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maryla Zawartka

    Maryla Zawartka

    Pracochłonne ale uwielbiam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Wołoczko

    Ewa Wołoczko

    Kasiu...kocham lasagne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Wojtyna

    Grazyna Wojtyna

    Ja tez!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Zal

    Halina Zal

    Ja nie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emil Bokos

    Emil Bokos

    ale nic z torebki. ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emil Bokos

    Emil Bokos

    Prawda. nie tylko Włosi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Kamiński

    Stanisław Kamiński

    Ja też

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusława Łodczyk

    Bogusława Łodczyk

    Ulubione danie mojego wnuczka Filipka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek

    .......i ja też.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Rybak

    Danuta Rybak

    Pychotka, chyba sobie zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Kossakowska

    Zofia Kossakowska

    Miałam zaszczyt próbować wloskiej

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Szewczak

    Wioletta Szewczak

    Włoskie dania są super a te makarony rewelacja pracując we włoszech doceniłam ich kuchnię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemcio Szczepański

    Przemcio Szczepański

    Garfild tez je lubi hehe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Wiśniewski

    Andrzej Wiśniewski

    Ja tak sobie ale moja Wisienka to by mnie sprzedała aby zjeść lasagne.Być może ma coś lepszego niż ja - nie wiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Helena Kolinska

    Helena Kolinska

    Aniu moźe będe się stołowac w twojej kuchni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Yoko

    Jolanta Yoko

    Uwielbiam ,ze szpinakiem pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gregor Kuchta

    Gregor Kuchta

    ale tak płaska jakaś moja jest dwa razy wyższa ::)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Palka

    Joanna Palka

    Uwielbiam włoską kuchnię ..lasagne , caneloni itp

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Chełminiak

    Monika Chełminiak

    oj prawda :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Anterska

    Aneta Anterska

    Tak,tak,tak musimy sie zdzwonic,PIEROGI !!!! Nawet mi niemow, na sama mysl leci mi slinka!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Gubala

    Teresa Gubala

    Niebo w gebie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Chojnicka

    Jadwiga Chojnicka

    Najlepsza jadłam w Tivoli

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Tressan

    Aneta Tressan

    ... PYCHOTKA ,... :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miroslawa Andrzejewska

    Miroslawa Andrzejewska

    mr uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Zamerska

    Danuta Zamerska

    ja uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Olczak

    Agnieszka Olczak

    Właśnie przez momentem miałam okazję

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie smaczne Lasagne Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - LasagneLasagne

Włoskie danie w najpopularniejszej odsłonie. Lasagne kusi swoim aromatem i wyglądem, a do tego jest prosta w przygotowaniu. W sezonie letnim pomidory z puszki możesz oczywiście zastąpić świeżymi. Do sosu użyj mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego. Potrawa najlepiej smakuje serwowana na gorąco, prosto z piekarnika. Może być udekorowana świeżymi listkami bazylii i pomidorkami koktajlowymi oraz posypana startym parmezanem. Jeśli nie lubisz bazylii, z powodzeniem zastąpisz ją rukolą lub roszponką. Pamiętaj jednak, że lasagne jest daniem na tyle aromatycznym, że nie potrzebuje wielu dodatków. Podawaj ją na obiad lub wykwintną kolację. Doskonale komponuje się z wytrawnym czerwonym winem. Jeśli zdecydujesz się na modyfikację lasagne i mięso mielone zastąpisz drobiem, lepsze będzie wytrawne wino białe.