Przepisy na Lasagne

62 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (62)

Lasagne
ratingratingratingratingrating

104

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Lasagne to rodzaj włoskiego makaronu krojonego w szerokie płaty. Jest dostępny niemal w każdym wi...
Lasagne ze szpinakiem i ricottą
ratingratingratingratingrating

57

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Lasagne ze szpinakiem i serem ricotta – przyrządź na obiad lub kolację – zarówno tę uroczystą, ja...
Lazania po grecku
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Gęsty, aromatyczny sos mięsno-pomidorowy z cynamonem i innymi przyprawami wypełni kuchnię cudowny...
Parmigiana z cukinii - VIDEO
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Wprost przepadasz za smakami rodem z włoskiego talerza? Jeśli tak, to Parmigiana z cukinii jest d...
Lazania z mięsem  i warzywami
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Lazania to świetny sposób na obiad w większym gronie. Ta z poniższego przepisu jest wyjątkowo pro...
Lasagne
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Włoskie danie w najpopularniejszej odsłonie. Lasagne kusi swoim aromatem i wyglądem, a do tego je...
Lazania z mięsem mielonym i szpinakiem
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Włoska zapiekanka, która podbiła serca smakoszy na całym świecie. Lazania, bo o niej mowa, przygo...
Klasyczna lasagne
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Klasyczna lasagne to doskonały sposób na pyszny obiad. Cienkie, szerokie płaty makarony przełożon...
Lasagne z mięsa mielonego drobiowego
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Lubisz potrawy z mięsem drobiowym? Proponujemy ci lasagne z drobiowego mięsa mielonego. To danie...
Lasagne z tuńczykiem
ratingratingratingratingrating

21

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Lasagne to klasyczne włoskie danie, z cienkich i szerokich płatów makaronu zapiekanych z nadzieni...
Lasagne
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Lasagne sprawdza się jako danie obiadowe oraz propozycja na wyjątkową kolację. Wbrew pozorom jej...
Lazania farmera
ratingratingratingratingrating

32

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wyśmienita lazania farmerska różni się od klasycznej tym, że do jej przyrządzenia zamiast makaron...
Włoska lasagne z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Włoskie lasagne to rodzaj makaronu, w cienkich płatach o prostokątnym kształcie. Jest dobry do za...
Lasagne warzywna
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przysmak włoskiej kuchni, który uwielbiają wszyscy. Jeżeli cenisz sobie specjały europejskiej kuc...
Lasagne z mięsem mielonym i cukinią
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Makaron, sos, makaron, sos, makaron, sos – proste? Lazania mięsno-warzywna udowodni ci, że w kuch...
Lasagne z indykiem i warzywami
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Masz ochotę na danie inspirowane włoską kuchnią? Aby przygotować lasagne z indykiem i warzywami...
Lasagne z mięsem mielonym i szpinakiem
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
Lasagne to danie wywodzące się z kuchni włoskiej, przygotowywane na bazie makaronu. W podstawowej...
Lasagne ze szpinakiem i mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Mięsna lasagne ze szpinakiem i ziołami to typowe włoskie danie, które świetnie pasuje zarówno na...
Kolorowe zapiekane ratatouille
ratingratingratingratingrating

25

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Mało które danie potrafi tak skutecznie przywołać lato na talerzu. Kolorowa potrawa wypełniona po...
Lasagne z dynią
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
Lasagne to klasyczne włoskie danie, które będzie jeszcze smaczniejsze, jeśli wzbogacisz je o piec...
Lasagne ze szparagami
ratingratingratingratingrating

22

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Jeśli chcesz urozmaicić smak bolońskiej lasagne, zainspiruj się tym przepisem i dodaj do niej zie...
Lasagne ze szpinakiem i grzybami
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jeśli jeszcze nie przyrządzałaś lasagne ze szpinakiem i grzybami, ten prosty przepis na pyszne da...
Lasagne z sosem bolognese - VIDEO
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Lasagne ani sosu bolońskiego nikomu specjalnie przedstawiać nie trzeba. Potrawy te, typowe dla ku...
Lasagne z grzybami leśnymi
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jeżeli lubisz dania z makaronu, koniecznie wypróbuj nasz przepis na lasagne z grzybami leśnymi. L...
Lazania śródziemnomorska
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Wołowe mięso mielone dobrze sprawdza się jako główny składnik lasagne śródziemnomorskiej. Warzywn...
Lasagne bolognese
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Lasagne z pomidorowo-mięsnym sosem bolognese jest jednym z najpopularniejszych dań kuchni włoskie...
Lasagne ze szpinakiem i serem kozim
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Jeśli lubisz kuchnię włoską, koniecznie wypróbuj przepis na lasagne ze szpinakiem i serem kozim...
Lasagne z pieczarkami
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Delikatne mięso cielęce, pachnące pieczarki w sosie i zapieczony ser, który rozpływa się w ustach...
Meksykańska lasagne
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Lasagne z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
W oryginalnej włoskiej wersji lasagne składa się z płatów makaronu, pomidorowego sosu bolognese z...

Ciekawostki i porady

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - LasagneLasagne

Lasagne (w Polsce nazywana lazanią) jest daniem pochodzącym z kuchni włoskiej. Przygotowywane jest na bazie makaronu, który swoim kształtem przypomina duże płaty. Istnieją dwie szkoły jego przyrządzania: pierwsza z nich radzi, by go wcześniej ugotować, druga zaś, by dodawać do dania w formie surowej. Niezależnie jednak od sposobu, który wybierzesz, danie powinno być zapiekane w piekarniku. To, co szczególnie w nim atrakcyjne, to mnogość możliwości: może występować zarówno w wersji mięsnej, jak i wegetariańskiej. Sos, którym polewa się formę (może nią być naczynie żaroodporne, brytfanka lub blacha) z makaronem i wybranymi składnikami, daje duże możliwości do eksperymentów. Najpopularniejszy będzie taki, który przygotowany został na bazie pomidorów lub śmietany. Świetnie sprawdzi się też beszamel, który nie przyćmi smaku produktów użytych do przygotowania lasagne, ale będzie raczej neutralnym spoiwem łączącym je w jedno. To jednak niejedyne możliwości: wszystko zależy od Twojej inwencji kulinarnej. Możesz równie dobrze wykorzystać swój ulubiony sos, który został Ci z obiadu. Co zaś do składników zapiekanki: popularne jest mięso mielone, szpinak i inne warzywa. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by danie to przygotować np. z ryby lub dyni: każdy znajdzie zatem coś dla siebie. Lasagne posypuje się zwykle na wierzchu startym lub krojonym na małe fragmenty serem, np. żółtym, mozzarellą, fetą. Można też wykorzystać ten w postaci plastrów albo umieścić występujący w dowolnej postaci wewnątrz potrawy. Dzięki zapiekaniu tego dania w piekarniku, płaty makaronu mogą przesiąknąć sosem, a wierzch potrawy nabyć serową skorupę. Gotową lazanię podawać można pokrojoną w kwadraty lub prostokąty, w towarzystwie surówek. Sprawdzi się znakomicie na obiad lub wczesną kolację. Wypróbuj koniecznie nasze propozycje i wybierz spośród nich swoją ulubioną!