Przepisy na Zapiekanki
1097 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej
Zapiekanki
Zapiekanki to proste i pyszne dania. Dzielimy je na dwa rodzaje: te najbardziej typowe, z chrupiącym pieczywem, żółtym serem i rozmaitymi dodatkami oraz na dania jednogarnkowe - składające się z rozlicznych smakowitych składników: sprężystego makaronu, ziemniaków, mięsa oraz kolorowych warzyw. Najbardziej znaną zapiekanką tego typu jest aromatyczna, pełna finezji włoska lasagne. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami na wyśmienite zapiekanki!