Zapiekanka z cukinii z makaronem - VIDEO
czyli wiosenne casserole
łatwe
12347 osób zapisało
Składniki
250 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200 °C. Ugotuj makaron al dente zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedź.

Krok 2
Pokrój szynkę w kostkę. Pokrój cukinię i paprykę. Posiekaj drobno czosnek i podsmaż go na 1 łyżce rozgrzanej oliwy, aż zacznie pachnieć. Dodaj szynkę i smaż przez 2 min. Dodaj warzywa i smaż dalej na średnim ogniu przez 3-4 min.

Krok 3
Wymieszaj mleko z Knorr Naturalnie smaczne. Dodaj jedno jajko. Następnie wymieszaj makaron, szynkę i warzywa.

Krok 4
Całość umieść w naoliwionej brytfannie. Polej sosem. Posyp tartym serem. Piecz przez 25-30 min. lub do momentu aż danie się zarumieni.


Dobra rada:
Pyszną zapiekankę można przygotować też z groszkiem, szpinakiem i brokułami. Można też przyrządzić wegetariańską wersję bez szynki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Zapiekanka makaronowa z szynką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z cukinii z makaronem - VIDEO
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.