Przepisy na Makaron z warzywami
157 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (157) 
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
średnie
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Ciekawostki i porady
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej
Makaron z warzywami
Makaron z warzywami to jedno z najbardziej uniwersalnych dań. Doskonale nadaje się na obiad, kolację, a nawet szybki lunch w pracy. Można go zrobić na ciepło lub na zimno, w wersji pikantnej lub łagodnej. Idealnie komponuje się z różnymi rodzajami mięs, grzybami oraz kremowymi sosami. Warzywa możesz ugotować na parze, a następnie dodać do nich jogurt naturalny. Jeśli natomiast lubisz wyrazisty smak potraw, uduś warzywa w ziołach i czosnku. To, jaki rodzaj makaronu użyjesz, zależy wyłącznie od Twoich kulinarnych upodobań. Pasować będzie np. cannelloni, tagliatelle, penne i farfalle. Makaron z warzywami wykorzystasz do przyrządzenia wielu potraw – nie tylko dań głównych, ale i sałatek, czy zapiekanek na kolację. Możesz przygotować wiosenne casserole z cukinią, kremowe tagliatelle z brokułami i kurczakiem, cannelloni z dynią, twarożkiem i szpinakiem, makaron z sosem pomidorowym i cukinią czy farfalle w kremowym sosie ze szparagami i serem kozim. Dobrym pomysłem będzie także zrobienie sałatki gyros z makaronem. Paski kurczaka przypraw mieszanką ziół i usmaż na rozgrzanej patelni. Makaron kokardki ugotuj, a paprykę, ogórka i cebulę pokrój w kostkę. Na koniec wystarczy wszystkie składniki połączyć w misce i wymieszać. Zwieńczeniem tego dania jest dressing, przygotowany na bazie sosu sałatkowego, majonezu oraz jogurtu. Lubisz łączyć ze sobą różne smaki? Makaron z sosem 4 sery z pewnością spełni Twoje oczekiwania. Stworzony na bazie ostrego sera z niebieską pleśnią, delikatnej mozzarelli, kwaskowatego crescenda oraz sera dojrzewającego nada daniu wyrazistego charakteru. Do jego przygotowania potrzebujesz wody oraz śmietany, która zapewni kremową konsystencję. Gotowy sos wymieszaj z makaronem ugotowanym al dente, a całość koniecznie udekoruj świeżymi listkami bazylii lub natką pietruszki. Nie zapomnij także o fetucchini z bobem i rukolą (jego smak wzbogacisz orzeszkami piniowymi), roladkach lasagne z cukinią, szpinakiem i ricottą oraz o sałatce makaronowej z gotowanymi brokułami. Już teraz sprawdź nasze przepisy na makaron z warzywami i wybierz ten najodpowiedniejszy dla siebie.